Dolar

32,5399

Euro

34,8845

Altın

2.426,01

Bist

9.645,02

Olası bir savaş durumda Rusya NATO'yu yenebilir mi?

Newsweek Dergisi’nindeki bir yazıya göre, Rusya'nın olası bir savaş durumuna geçmesi halinde NATO'nun yetersiz kalacağı iddia edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-13 13:40:56

Olası bir savaş durumda Rusya NATO'yu yenebilir mi?

Newsweek Dergisi'nin online sitesinde Tom O'Connor imzalı bir haberde Rusya'nın muhtemel saldırıya geçmesi halinde NATO'nun savaşı kaybedebileceği ve Amerika'nın da yardımcı olmayacağı öne sürüldü.

"NATO'NUN SAVUNMASINDA DURUM DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDEN DE KÖTÜ"

Yazıya göre uzmanların NATO'nun Rusya'nın muhtemel bir saldırısına cevap verme kabiliyetini sorguladıkları aktarıldı. NATO liderleri arasındaki “sirk benzeri” zirvenin ardından durumun belki de düşünüldüğünden daha kötü olduğu ileri sürüldü.

Amerikan hükümeti ve kişisel girişimciler tarafından kurulan düşünce kuruluşlarından biri olan Rand Corp, NATO'nun uzak doğusundaki sınırları olan Polonya ve üç Baltık ülkesi Estonya, Letonya ve Litvanya'daki durumu yakından takip etti. 

"SAATLER İÇİNDE YENEBİLİRLER"

Aynı yıl Rand Corp uzman savunma araştırmacısı David Shlapak ve arkadaşı Michael Johnson birçok savaş planlarının canlandırılması sonucu Rusya güçlerinin Baltık'taki başkentleri saatler içinde yerle bir edeceğini iddia etmişti. NATO bu bölgelere 2016 yılında dört ayrı çok uluslu savaş birliği göndermişti.

"DÖRT BİRLİK SAVAŞ HALİNDE FARK YARATMAZ"

O zamandan bu yana değerlendirmelerin nasıl değiştiği sorulduğunda Shlapak, NATO safında önemli eğitimlerin ve operasyonların olduğunu açıkladı.

Ancak Rusya'nın bütün kuvvetiyle yapacağı bir saldırı karşısında doğu sınırındaki dört askeri birliğinde etkisiz kalacağını savundu. 

Shlapak, “Bu birliklerin çok da fazla farklılık yaratacağını görmüyoruz. Bir savaş halinde muharebe kabiliyetleri açısından çok sınırlı kalacaklar” diye konuştu.

Haber Ara