Dolar

32,5957

Euro

34,8077

Altın

2.495,31

Bist

9.457,19

Olağanüstü Din Şurası'nda FETÖ'ye sert tepki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman Olağanüstü Din Şurası'nda konuştu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-03 13:15:01

Olağanüstü Din Şurası'nda FETÖ'ye sert tepki

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" gündemi ile toplanan Olağanüstü Din Şurası'nda konuştu. FETÖ'ye sert bir şekilde tepkisini gösteren Kurtulmuş,"Bunlar sadece kendi cemaatlerinin içindekileri mümin gördüğünü biliyoruz. Bunlar Müslümanların birliği fikrini ortadan kaldırarak sadece kendi cemaatlerini öne çıkarmışlardır. Yıllarca Müslümanları cami bütünlüğü içinden çıkarmayı da ne yazık ki başarmışlardır. Bunlar modern bir masonluk teşkilatı gibi ortaya çıkmışlardır. Bunlar firavunlaştılar, yaptıkları sorgulamadan uzaktır" dedi.

Diyanet İşleri Bakanı Mehmet Görmez, FETÖ'nün dinle alakasının olmadığını belirtirken "Bu tür davranışların İslam'la alakası yoktur. Bu örgüt en başta aile bağlarını yok etmeye çalışmış, sonra onların dini ve milli duygularını kullanmak istemiştir" dedi.

İşte Kahraman'ın konuşmasından satır başları;

Allah'ın kudretiyle uçurumun kıyasından döndük. Millet darbeyi yendi, demokrasiyi özümsediğini gösterdi. Milletimiz bir bütün oldu. Meydanlarda demokrasi mitingine gidildi. Darbeye karşı büyük bir zafer kazandı. Cumhurbaşkanımızın çağrısı herşeyin başlangıcı oldu. TBMM ikinci kez gazi ünvanını kazandı. Darbe girişimi olduğu andan itibaren Meclis'te toplandık, silah sesleri ve bombalar altında yıkılmadık.

"DARBE BAŞARILI OLSAYDI..."

15 Temmuz gecesinde teröristler hedeflerine ulaşmış olsalardı hepimiz karanlık ve yıkıntı içinde bocalıyor, ülkemizi yıkmak isteyenleri hüzünle izliyor olacaktık. Muhterem Cumhurbaşkanım büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Bundan böyle ülke darbeler ülkesi olmaktan çıkmıştır. Millet darbeye karşı koymuştur.

"BU BAŞARIDA HERKESİN HİSSESİ VARDIR"

Bu başarıda herkesin hissesi vardır. Bizler TBMM'de din görevlilierimiz camilerde, vatandaşlarımız her yerde bütün dünyaya bir demokrasi dersi verdik. Çok şükür mayası son derece sağlam bir milletimiz var. Her türlü fitne ve fesada rağmen darbenin karşısında durmuştur.

"UYANIK VE TEDBİRLİ OLMALIYIZ"

Hepimizin büyük sorumluluğu var. Dinimizi en iyi şekilde anlatmakla yükümlüyüz. Yaşadığımız olayların tekerrür etmemesi için ciddi sorumluluğumuz vardır. Hiçbir boşluk burakmamak zorundayız. Bilgili olmak durumundayız. Bilgiyle kendi önünü aydınlatmayanlar aldatılmaya mahkumdur. Uyanık ve tedbirli olmalı, kendimizi geleceğe hazırlamalıyız.

Meclis'e bomba atacak kadar gözü dönmüş canilerin esas hedefi iç çatışma çıkarıp Türkiye'yi bölünmeye müsait hale getirmekti. İnşallah yarınlarımız daha güzel olacak.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

Olağanüstü din şuramızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. 15 Temmuz gecesinde milleti meydanlara çağıran ve büyük bir kahramanlık öğreniğiyle Türkiye'nin kaderini değiştiren muhterem Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

Meydanlara çıkan insanların nice kahramanlık destanları yazdığını biliyoruz.

Bu milletin nasıl kahraman bir millet olduğunu 15 Temmuz akşamı gördük. Allah'a hamd olsun, şehitlerimize rahmet diliyoruz. Meydana çıkıp gazi olanlara da şükranlarımızı diliyoruz.

Bu şurada ele alacağımız konu tarihi bir öneme sahiptir. İslam dünyası boyunca nice ihanetler gördü ama hiç abartısız söylüyorum ki İslam'ın ilk günlerinden itibaren İslam dünyasının en aşağılık ihanet hareketi bu harekettir. Bu hareketin tüm yüzleriyle ortaya çıkarılması gerekiyor.

Buradaki toplantımızın inşallah hayırlı sonuçlar getireceğini ümit ediyorum. Keşke bu adamların bu ihanetleri ortaya çıkmadan ortaya koyabilsek binlerce masumun bunların içine girmesini engelleyebilseydik. Muhterem Cumhurbaşkanım bu örgütün dini açıdan hatalarını ana başlıklarıyla zikredeceğim.

"BUNLAR MODERN BİR MASONLUK TEŞKİLATI GİBİ ORTAYA ÇIKMIŞLARDIR"

Bunlar sadece kendi cemaatlerinin içindekileri mümin gördüğünü biliyoruz. Bunlar Müslümanların birliği fikrini ortadan kaldırarak sadece kendi cemaatlerini öne çıkarmışlardır. Yıllarca Müslümanları cami bütünlüğü içinden çıkarmayı da ne yazık ki başarmışlardır. Bunlar modern bir masonluk teşkilatı gibi ortaya çıkmışlardır. Bunlar firavunlaştılar, yaptıkları sorgulamadan uzaktır.

"EN BÜYÜK PROBLEMLERİ TAKKİYEYİ İMANIN ŞARTI OLARAK SAYMALARI"

Bunlar yeni bir din ortaya koymak anlamında da büyük hezeyanlar yaşadılar. En büyük problemleri ise sünnet camiasından ayrılan çok önemli bir özellik olan takkiyeyi imanın şartı olarak saymalarıdır.

"ÖRGÜTLE İLİŞKİLİ HİÇ KİMSEYE MERHAMETLİ OLMAYACAĞIZ"

Bu katiller İslam tarihinin yüzkarası bir örgüt olarak tarihin karanlık çöplüğüne gideceklerdir. Yaraları sararken örgütle ilişkili hiç kimseye merhametli olmayacağız. DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ'İN AÇIKLAMASI

Haber Ara