Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Okyanusa açılan balıkçı köpek balığı yerine geyik buldu

Atlantik Okyanusu kıyısındaki Long Island Boğazı’nda köpekbalığı avına çıkan balıkçılar, kıyıdan 11 kilometre açıkta yüzen geyiği kurtardı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-21 18:16:06

Okyanusa açılan balıkçı köpek balığı yerine geyik buldu

Rob Kurdy ve arkadaşları, ABD'nin New York kenti yakınlarında Atlantik Okyanusu kıyısındaki Long Island Boğazı'nda köpekbalığı avından dönerken kıyıya yaklaşık 11 km uzakta suda yüzen bir geyik gördüler.

"GEYİĞİN TİTREDİĞİNİ GÖREBİLİYORDUK"

İHA'nın haberine göre; Kurdy arkadaşlarıyla birlikte kontrol etmeye gitti ve 14 derecelik suda geyiğin pek fazla şansı yok gibiydi. Tecrübeli balıkçı, “Geyiğin titrediğini görebiliyorduk, su üstünde zorlukla duruyordu. Sanki daireler çiziyor gibiydi” ifadelerini kullandı. Ekip geyiği kurtarmaya karar verdi.

"HALATI BOYNUZLARINA GEÇİRİP ÇEKMEYE BAŞLADIK"

Kurdy daha sonra, “Bir parça halatımız vardı ve onu geyiğin boynuzlarına rahatça geçirdik ve kayığa doğru çekmeye başladık. Bot kelepçelerinden birini, halatı geyiğe bağlamak için kullandık ve geyiğin kendini rahat hissettiğinden emin olduk. Çok hızlı çekmemeye çalıştık.” şeklinde konuştu.

Madison sahiline doğru yaklaşık 11 kilometrelik bir yolculuktan sonra, balıkçılar, botu sahile ne kadar çok yaklaştırabileceklerini kestiremediler. Öyle ki geyiğin artık yüzecek hali yoktu. Kurdy bir can yeleği giyerek geyiği kendisi kıyıya çekti.

"BOĞULMASINA İZİN VEREMEZDİK"

Kurdy “Bir hayattan bahsediyorsunuz, boğulmasına izin veremezdim. Geyik titriyor ve donuyordu. ‘Onu öylece bırakamayız' dedik. Yapılacak en doğru şey buydu”ifadelerini kullandı.

GEYİK 3 SAAT SONRA DOĞAL YAŞAM ALANINA GERİ DÖNDÜ

Kıyıya çıkıldığında ise civarda yaşayanların battaniye getirmesiyle geyiğin üstü örtüldü ve vücut sıcaklığının tekrar normale dönmesi sağlandı. Yaklaşık 3 saat sonra kendi ayakları üzerinde durmaya başlayan geyik doğal yaşam alanına geri döndü.

Haber Ara