Dolar

32,3360

Euro

35,1700

Altın

2.244,21

Bist

8.718,11

Okullarda yüz yüze eğitim başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitim, anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda bugün tekrar başladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-21 09:05:39

Okullarda yüz yüze eğitim başladı

Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos'ta başlatılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okullarda koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan yürütülen yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim, anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda bugün başladı.

1. SINIFLARDA 1 GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM

Bu hafta gerçekleştirilecek uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde olacak.

Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.

Okul yönetimlerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün olacağına öğretmenlerle birlikte karar vereceği uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati olacak şekilde 1 gün, ilkokul 1'inci sınıflarda ise 30'ar dakikalık 5 ders saati ve aralarda 10'ar dakikalık teneffüsler olacak şekilde 1 gün üzerinden planlanacak.

İmkan ve şartlara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde iki ayrı gruba ayrılması ve her grubun okula uyum programının birbirinden farklı günlerde olması sağlanacak.

Teneffüs saatlerinde, öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılacak.

UYUM HAFTASINDAN SONRA...

Uyum haftasından sonraki 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında da haftada 2 gün, her biri 30'ar dakikalık 5 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak.

Ders saatleri arasında onar dakikalık dinlenme süresi verilecek.

Okul yönetimlerince teneffüs saatlerinde öğrenciler arasındaki sosyal mesafenin korunması için nöbet görevi de dahil olmak üzere gerekli planlamalar gerçekleştirilecek.

Haber Ara