Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Okullar yazın açık mı? Okullarda yazın yüz yüze eğitim sürecek mi?

Yaz tatili olacak mı? | Kademeli normalleşme ile birlikte illerimizde yüz yüze eğitime başlandı. Okulların açılmasıyla öğrencilerin ve vatandaşın aklındaki soru işaretleri oluşmaya başladı. Bakan Selçuk'un 'ara tatil yok' açıklaması ile binlerce kişi yazın okulların ne zaman kapanacağını sorgulamaya başladı. Peki okullar yazın açık mı? Okullarda yüz yüze eğitim sürecek mi? 2021 döneminde yaz tatili ne zaman başlayacak? Gelen bilgilere göre okullar yazın da açık olacak ancak sadece gönüllüler gidebilecek. Öğretmenlerin yaz seminerleri ne zaman başlayacak?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-10 09:30:25

Okullar yazın açık mı? Okullarda yazın yüz yüze eğitim sürecek mi?

Okullarda yüz yüze eğitime start verildi. Milyonlarca öğrenci uzak kaldıkları okullarına döndü. Öğrenciler bir yandan sınavlara hazırlanırken bir yandan da yaz tatilinin hayalini kurmaya başladışar. Peki ama okullar yazın açık mı? Okullarda yüz yüze eğitim sürecek mi?  2021 döneminde yaz tatili ne zaman başlayacak? Öğretmenlerin yaz seminerleri ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir televizyon kanalında eğitim öğretim gündemine dair gelişmeleri anlattı. Yüz yüze eğitim ile ilgili genişçebilgi veren Bakan Selçuk okulların 2 Temmuz'a kadar açık olacağını duyurmuştu. Bakan Selçuk'un açıklamasından sonra milyonlarca öğrenci ve velinin aklında "Yaz tatili yok mu, yaz tatili olmayacak mı okullar yazın açık mı?" gibi sorular oluştu. Peki Okullarda yazın yüz yüze eğitim sürecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaz dönemi için yeni bir program üzerinde çalıştığı iddia edildi. 

Okullar yazın açık mı?

Okullar yazın tatil olacak mı? sorusu milyonlarca kişi tarafından sorulmaya başlandı. Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerin eksiklerini gidermek için 2 Temmuz sonrası “gönüllü okul” programı hazırlanıyor. Dolayısıyla 2 Temmuz'dan sonra da olullarda eğitim devamedecek. Okullarda eğitimin 31 Ağustos'a kadar devam edeceği tahmin ediliyor. “Takviye programı” kapsamında açık olacak okullara gönülü öğrenciler gelecek. Yazın yüz yüze eğitim için bir zorunluluk aranmayacak. Ya tüm derslerden ya da belli derslerden öğrenciler okula çağrılacak. Eğitimciler yazın sürecek yüz yüze eğitime milyonlarca öğrencinin katılacağı görüşünde. 

Okullarda yazın yüz yüze eğitim sürecek mi?

Okullarda yüz yüze eğitim yazın da sürecek. Yazın öğrenciler için telafi eğitimi programı düzenlenecek. Öğrencilerin gönüllülük esasına dayalı olarak başlayacak eğitim 31 Ağustos'a kadar devam edecek.

2021 Yaz tatili ne zaman başlayacak?

Yüz Yüze eğitim ve uzaktan eğitim öğrencileri yaz tatilinni hayalini kurmaya başladı. Milyonlarca öğrenci yaz tatili ne zaman başlayacak gibi soruları sormaya başladı. 2021 yılı yaz tatili 2 Temmuz'da karnelerin verilmesiyle başlayacak. Ancak okulların 31 Ağustos'a kadar açık olması planlanıyor. Gönüllü öğrenciler yazın açık olan okullarda eksiklerini giderebilecek. 

Öğretmenlerin yaz seminerleri ne zaman başlayacak?

2021 yılında da 21 Haziran'dan 30 Haziran'a kadar öğretmenler seminerde olacaktı. Ancak değişen takvimle birlikte öğretmen seminerlerinin ağustos sonunda yapılması planlanıyor.

Öğretmenlere ek ders ücreti ödenecek mi?

Yazın açılacak okulalrda gönüllü olarak çalışmak isteyen öğretmenlere bu çalışmanın karşılığında ayrıca ücret ödenecek.

2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YAZ TAKVİMİ

2 Mart: İkinci dönem yüz yüze eğitim başladı

8 Mart: Liselerde yüz yüze sınavlar başladı.

2 Temmuz: Okulların kapanış tarihi.

2 Temmuz-31 Ağustos: Gönüllü okul

 

Haber Ara