Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Okula saldırı tatbikatında 'kefiye' tepki çekti

ABD’nin Pensilvanya eyaletinde bir okulda düzenlenen silahlı saldırı tatbikatında saldırganı canlandıran kişinin başına Orta Doğu'da kullanılan 'kefiye' takılması, 'saldırganın Müslüman biri gibi gösterilmesi' dolayısıyla tepki topladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-16 08:45:34

Okula saldırı tatbikatında 'kefiye' tepki çekti

Yerel medya kanalı KDKA'da yer alan habere göre, Penn Trafford Okul Bölgesi yönetimi, yerel polis ve danışmanlarla iş birliği halinde okul saldırılarına yönelik ocak ayında bir tatbikat gerçekleştirdi.

Kameralara alınan tatbikat, eğitim amaçlı kullanılmak üzere öğrenciler tarafından daha sonra video haline getirilerek Youtube ortamında paylaşıldı.

MÜSLÜMAN KIYAFETİ

Tatbikat videosunda, aktif saldırgan rolü oynayan iki öğretmenden birinin başında daha çok Orta Doğu'da kullanılan "kefiye" bulunduğu görüldü. Saldırganın Müslüman kültürünü hatırlatacak şekilde "kefiye" takılarak gösterilmesi sosyal medyada yoğun tepki topladı.

2019-05-16_08h39_59

2019-05-16_08h39_15

2019-05-16_08h39_08

OKUL AÇIKLAMA YAYINLADI

Okul yönetimi, "ırkçılık" tepkileri üzerine söz konusu tatbikat videosuyla ilgili açıklama yayınlamak zorunda kaldı.

Tatbikatta "kefiye" kullanılmasının kasıtlı olmadığını savunan okul yönetimi, açıklamasında, "Gayriresmi olarak yayımlanan video, toplumda tatbikat ile ilgili sorulara neden oldu. Penn Trafford'da yapılan aktif saldırgan tatbikatında, saldırganların herhangi bir kültürü veya dini temsil etmesi amaçlanmamıştır" ifadesine yer verildi.

Youtube kanalına yüklenen ilgili videonun da bir süre sonra kaldırıldığı görüldü.

ABD'DE OKUL SALDIRILARI

ABD'de sıklıkla okullarda saldırılar yaşanıyor. Özellikle liselerde yaşananlar olayların sorumlularıysa genelde okul öğrencisi oluyor. Öğrencilerin internetten kolaylıkla satın aldıkları ya da ebeveynlerine ait silahlarla yaşattıkları dehşet ülkenin önemli sorunlarından biri. ABD basını zaman zaman ülke gençlerinin neden böyle şiddet eğilimli olduğu ve bireysel silahlanmaya ilişkin eleştiriler yayınlıyor. 

Haber Ara