Dolar

32,5871

Euro

34,8408

Altın

2.508,21

Bist

9.693,46

Okul müdürü civciv dağıtıyor

Niğde'de, köylülerin marketten yumurta almasına kızıp öğretmenlerle kuluçka makinesi alan okul müdürü, makinede ürettiği civcivleri köylülere dağıtıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-16 09:49:35

Okul müdürü civciv dağıtıyor

Niğde'de, köylülerin marketten yumurta almasına kızıp öğretmenlerle kuluçka makinesi alan okul müdürü, makinede ürettiği civcivleri köylülere dağıtıyor.

Merkeze bağlı Kızılören köyündeki Rebia Filibeli Ortaokulu Müdürü Mehmet Varol, köylülerin marketten yumurta satın aldığını görünce harekete geçti. Bu durumu kabullenemeyen Varol, köylülerin kendi yumurtalarını üretmeleri için öğretmenlerle kuluçka makinesi aldı.

Makineyi okuldaki odasına yerleştiren Varol, köylülerden aldığı yumurtaları 3 hafta kuluçka makinesinde bekleterek, civcive dönüştürüp veriyor. Köylüleri hem doğal beslenmeye hem de üretime teşvik eden Varol'un projesi, köylülerden de destek gördü.

Varol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köylülerin kendisi gibi marketten yumurta aldığını görünce projeyi hayata geçirmeye karar verdiğini söyledi.

''Kuluçka makinesiyle 21 günde 30-35 civciv üretiyoruz''
Okuldaki öğretmenlerle bu konu üzerine kafa yorduklarını anlatan Varol, "Bir kuluçka makinesi edindik. Kuluçka makinesiyle 21 günde 30-35 civciv üretiyoruz. Bu civcivleri kendi yumurtasını üretmesi için her defasında 3-4 aileye eşit şekilde dağıtıyoruz. Hemen hemen 8 aileye bu civcivlerden dağıttık. Bir yıl içerisinde köydeki tüm hanelere en az 10 civciv vereceğiz. Köylüler, artık verdiğimiz civcivlerin yumurtalarını tüketecekler." dedi.

Köylülere getirdikleri yumurtanın yarısı kadar civciv verdiklerini belirten Varol, kalanı da yumurta getiremeyen ve evlerinde civciv olmayan insanlarla paylaştıklarını aktardı.

Varol, tüketen değil, üreten toplum anlayışıyla bu çalışmayı yaptıklarını dile getirerek, "Artık köye dönüş olmalı, üreten köylü olmalı. Çok olumlu tepkiler aldık. Artık insanlar kendi yumurtaların üretip tüketecek ve satabilecek." diye konuştu.

Haber Ara