Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Okul faciasının ardından ABD'de 'sosyal gerileme' tartışmaları

Amerika’nın Florida eyaletinde yaşanan okula silahlı saldırıda 17 kişinin hayatını kaybetmesive 14 kişinin yaralanmasının ardından Amerika’nın sosyal ve bireysel değerlerinde kayıp meydana geldiğine ilişkin tartışmalar yapılmaya başlandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-16 14:39:53

Okul faciasının ardından ABD'de 'sosyal gerileme' tartışmaları

TIMETURK | ÇEVİRİ

Yazar ve politika analizcisi Kevin Barrett, Amerika'da yaşanan silahlı okul faciasının keskin bir sosyal gerilemeyi ortaya koyduğunu söyledi.

Son olarak, Çarşamba günü Marjory Stoneman Douglas High School'un Nikolas Cruz adlı eski öğrencisi Florida Parkland'da AR-15 tipi tüfekle bir okula gerçekleştirdiği saldırıda 17 kişinin ölümüne sebep oldu.

İKİNCİ BÜYÜK ÖLÜMCÜL OKUL SALDIRISIYDI

Amerikan tarihinde kayda geçen ikinci büyük ölümcül okul saldırısını 19 yaşındaki Cruz gerçekleştirdi. Everytown Gun Safety verilerine göre, eylem Amerika'da bu yıl yaşanan 18. silahlı okul saldırısı oldu.

BARRETT: ŞİDDET İÇERİKLİ MEDYA VE MİLİTARİZM TARAFINDAN BEYİNLERİ YIKANMIŞ

Yazar Kevin Barrett, “Sanırım bu büyük oranda neo-liberalizmin yükselmesinin sonucu. Neo-liberalizmin düşünce yapısı, bencillik ve sosyal grupların ulaşılamayan bireylere doğru dağılması üzerine kurulu” dedi.

Ve bu türden aşırı bireyselliğin, olgun olmayan ve Amerika'da aşırı şiddet içerikli medya tarafından beyinleri yıkanmış insanları etkilediği görülüyor. Bazen askeri koşullandırmalar da tabi beyin yıkıyor, diğer ülkelere Amerikan imparatorluğunun hizmetinde o ülke insanlarını öldürmeleri için gönderdiğimiz kitlesel katillere hayranlık duymak üzere eğitiliyoruz” diye konuştu.

Barrett, “Yani bütün bu faktörler birleşerek sanırım Amerika'da silah şiddetini salgın hale getiriyor. Bu çok bariz” diye ekledi.

AVRUPA'YA DİKKAT EDİN

Barrett Avrupa'ya da dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi: “Fakat her şeyin üstüne, akılda tutmamız gereken bu türden en kötü katliamların sadece Amerika'da değil Avrupa'da da meydana gelmesi. Avrupa'da aslında profesyonel katiller tarafından siyasi amaçlarla faaliyetler gerçekleştiriliyor. Toplumları bu türden rastgele kitlesel eylemlerle dehşete düşürmek aslında bir politik harekettir. Bu ise insanları yönetimlerden daha fazla güvenlik talep etmeye zorluyor.”

TRUMP, BİREYSEL SİLAHLANMA SORUSUNU CEVAPLAMADI


Öte yandan konu ile ilgili basına açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump'ın "Bu olaylar neden ABD'de oluyor, bireysel silahlanmaya ilişkin bri çalışmanız olacak mı?" sorusunu görmezdne geldiği görüldü.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara