Dolar

32,5885

Euro

34,8412

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Büyükalaca, Basın Mensuplarına İftar Programı Düzenledi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü (OKÜ) Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, iftar programında gazetecilerle bir araya geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-18 13:44:59

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Büyükalaca, Basın Mensuplarına İftar Programı Düzenledi
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü (OKÜ) Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, iftar programında gazetecilerle bir araya geldi.

OKÜ yerleşkesinde düzenlenen programda iftarda basın mensuplarıyla sohbet etti. Büyükalaca, üniversitedeki çalışmalar ve yenilikler hakkında gazetecilere bilgi verdi. OKÜ' de 8 yıllık görevinin sonuna geldiğini aktaran Büyükalaca, "Üniversitemizde 11 bin 200 öğrenciye, 409 akademik, 500 idari personelle hizmet veriyoruz. Gördüğünüz gibi üniversitemizin personel sayısı hızla artıyor. Bütün ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeye geliyor" dedi.

Üniversite'nin akademik çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükalaca, "Akademik alanda mevcut olan fakültelerimize bölümlerimize ilave olarak bu yıl ilk defa İlahiyat Fakültesine öğrenci aldık. Hem örgün hem de ikinci öğretim olmak üzere eğitim öğretime başladık. İlahiyat Fakültesine aldığımız öğrencilerimizin bir kısmına Arapça hazırlık sınıfı açtık bu da bizim için başarıydı. Açılır açılmaz bir hazırlık sınıfıyla başlamak bizim için önemliydi. İlahiyat Fakülteleri için Arapça'nın önemli olduğunu biliyoruz ve öğrencilerin bir bölümü zorunlu olmayıp isteğe bağlı olduğundan bir kısmı Arapça hazırlık sınıfında yer aldılar. Bu sene güzel bir gelişme daha var. Sağlık Yüksek Okulumuza öğrenci alacağız. Okulumuzu bu yıl hayata geçiriyoruz ve burada da hemşirelik bölümüne öğrenciler alarak sağlık alanında da üniversitemiz adına bir adım atmış olacağız. Bunun dışında harita mühendisliği bölümüne ilk defa öğrenci alacağız. Harita Mühendisliği bölümünü açalı baya bir zaman oldu ancak öğretim görevlisi açığını anca kapatabildik ve bu yıl öğrenci alacağız. Üniversitemize bu yıl yeni bir fakülte katıldı. Kadirli'de bir adet Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu mevcuttu. Bu yüksekokul 4 yıllık eğitim veren bir akademik birimimizdi. Buna ilave olarak Kadirli'de bu yıl Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesini kurduk. Şu an da kurulum aşamaları tamamlandı yapılandırma aşamalarına başlıyoruz. Üniversitemizin akademik cephesinde bu tür gelişmeler olurken fiziki cephesinde de oldukça iyi bir noktaya geldi. Özellikle bizimle birlikte kurulan üniversitelere göre kıyasladığımızda altyapımızı hemen hemen tamamladık diyebiliriz. Bu faaliyetler gerçekleştirildiğinde tamamlandığı anlamına gelmiyor. Çünkü üniversiteler yaşayan devamlı değişen kuruluşlardır. Bizim bahsettiğimiz nokta üniversitede olması gereken, kütüphane, spor salonu gibi unsurların tamamlandığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Büyükalaca, üniversite bünyesinde kurulacak çarşı, cami ve Bahçe MYO projelerinin olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Ara