Dolar

32,4751

Euro

34,9511

Altın

2.436,04

Bist

9.716,77

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir?

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir? Öksüz veya yetim kalmış kişilerin yakınlarının başvurusu sonucunda devlet, yetim/öksüz kalan çocuğa belirli şartları sağladığı sürece aylık maaş ödüyor. Peki ama öksüz veya yetim maaşı ne kadar ve kimler yararlanabiliyor? Öksüz yetim maaşı için başvuruyu kim, nereye yapıyor? Kimler öksüz ve yetim maaşı alır, şartlar nelerdir? İşte merak edilen detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-03 15:28:11

Öksüz yetim maaşını kimler alabilir?

Öksüz ve Yetim Yardım programına başvuru, öncelikle çocuğun sağ olan anne veya babası tarafından yapılır. Anne ve babanın her ikisinin de ölmüş olduğu durumda başvurunun çocuğun yasal vasisi tarafından (resmi vasilik belgesi veya adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde beraber yaşadıklarına dair belge ile birlikte başvurmak kaydıyla) yapılması gerekmektedir.

Öksüz yetim maaşı nasıl alınır?

Çocuğun yasal vasisi olmaması veya yasal vasinin çocukla birlikte aynı hanede yaşamaması durumunda, başvurular çocukla birlikte aynı hanede yaşayan 18 yaş üstü akrabası tarafından yapılabilir. İkamet ettiğiniz il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuruda bulunulabilir. Şartları sağlayan hak sahibi kişilere çocuk başına aylık 100 TL olmak üzere her iki ayda bir 200TL. olarak banka/PTT hesabına nakdi ödeme yapılır.

Öksüz yetim maaşından kimler faydalanır?

Hanede sosyal güvence olmaması halinde 18 yaşını doldurmamış olan, annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş olan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destekten (SED) faydalanmayan, kuruluşlarda koruma ve bakım altında olmayan çocuklar adına; Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programından faydalanmayan, 2022 yardımından -çocuk adına- faydalanmayan ve muhtaç olan kişiler faydalanabilmektedir.

Haber Ara