Dolar

32,3811

Euro

35,0435

Altın

2.326,11

Bist

9.128,31

Okçulukta tarihi yükseliş

Türkiye, okçulukta dünya klasmanında ilk kez üçüncü sıraya yükseldi- Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu:'Yaptığımız planlama bizi hedeflerimize doğru götürüyor' - Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin:'Genç bir kadroyla bu başarıyı elde etmek okçuluğun geleceği adına çok önemli'

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-27 12:53:30

Okçulukta tarihi yükseliş
HÜSEYİN DOĞRU - Türkiye, okçulukta 2019'u ülkeler klasmanında tarihinde ilk kez, ilk üç içinde tamamladı.

Dünya Okçuluk Federasyonu tarafından ülkelerin sene içinde aldıkları puanlara göre oluşturulan genel sıralamada Türkiye, tarihinde ilk kez 2019'u ilk üç içinde tamamlama başarısı gösterdi. Dünya Okçuluk Federasyonunun olimpik ve makaları yay kategorilerinden oluşturduğu genel tasnifinde ABD ilk sırada yer aldı. Okçulukta 2019 sezonunu Güney Kore ikinci, Türkiye ise üçüncü sırada tamamladı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez ilk üç içinde yer aldıkları için teknik heyet ve sporcuları kutladı.

Türk okçuluğunun geleceğinin garanti altına alınması için projeler hayata geçerdiklerini belirten Topaloğlu, şunları söyledi:

"Daha önce altyapıya yönelik milli takımı gençleştirme çalışmaları yaptık ve yetenekli çocuklarımızı yukarıya taşıdık. Türkiye, okçulukta uluslararası organizasyonlarda adından söz ettiriyor. Genel klasmanda ilk kez ilk üç içinde yer aldık. 2019 bizim için bu anlamda başarılı geçti. Sporcuların başarıları için proje ve planlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Yaptığımız planlama bizi hedeflerimize doğru götürüyor. Önceliğimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları. Bu yönde gerekli stratejilerimizi yönetim, teknik heyet ve kurullarımızla yapıyoruz. Hedeflerimize emin adımlarla, sürdürülebilir bir sistem dahilinde ilerliyoruz."


- "2019'u 29 madalyayla tamamladık"


Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin de ilk defa üst sıralarda yer aldıkları için mutlu oldukları dile getirdi.

Dünya Kupası'ndaki yarışlardaki başarı ve katılımlar sonucu sıralamanın oluştuğunu vurgulayan Ergin, "2019 sezonunu 29 uluslararası madalyayla tamamladık. Toplam puanlamayla ilk üç içinde yer aldık. Genç bir kadroyla bu başarıyı elde etmek okçuluğun geleceği adına çok önemli. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile federasyonumuzun sağladığı imkanları en iyi şekilde kullanarak gençlerimizi yarınlara hazırlamaya çalışıyoruz. Kaynak ve imkanlarımızı en doğru şekilde kullanarak hedefimize ulaşacağız." diye konuştu.


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara