Dolar

32,5964

Euro

34,7991

Altın

2.494,24

Bist

9.462,20

OHAL kabul edildi

4 saat 40 dakika süren MGK'dan sonra kurul kararı sonrası alınan OHAL kararı TBMM'de oylanarak kabul edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-21 18:09:49

OHAL kabul edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 saat 40 dakika süren MGK'dan sonra kurul kararlarını açıklamış ve 3 aylık OHAL kararını açıklamıştı.

OYLAMA YAPILDI 

Meclis Genel Kurulu'nda OHAL'i içeren tezkerenin oylaması yapıldı.

OYLAMA SONUÇLARI

461 OY

KABUL: 346

RET: 115

BAŞBAKAN YILDIRIM KONUŞTU 

Oylamanın ardından Binali Yıldırım Meclis'te söz aldı.

Yıldırımkonuşmasında; "Az önce meclisimizde kabul edilen OHAL kararı aslında demokratik düzenimize, milli iradeye karşı 15 Temmuz gecesi başlatılan silahlı darbe teşebbüsünün doğurduğu sonuçları ve yaptığı tahribatı ortadan kaldıracak tedbirleri almaya yöneliktir.

15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe teşebbüsü ile millet, hükümeti ile bütün partileri ile başkomutanı ile bir olmuştur. Darbe bozuntucularını bertaraf etmiştir. Bu süreçte çok kurum büyük bir ülke sevgisi ile bu kalkışma hareketine en net şekilde duruş sergilemiştir.

Türkiye dünyaya bir demokrasi destanı yazdığını göstermiştir. Bugünkü kararla devlet millete değil kendisine OHAL ilan etmiştir. Devlet içine yıllardan beri kümelenmiş FETÖ çeteleri bir bir temizlenecek ve ülkemizin demokrasisine zarar vermeye kalkışan bu mihraklar bir daha ayağa kalkmamak üzere bertaraf edilecektir.

Türkiye'nin en meşru şekilde karşı çıktığı bu işte bile bazı dost bildiğimiz çevrelerden bir takım kafa karıştırıcı haberler geliyor. Türk ekonomisi dünyaya açık bir ekonomidir, bu girişim olmasına rağmen pazartesi günü hiçbir kesintiye uğramadan hayat devam etmiş ve bütün ekonomik faaliyetler sağlıklı şekilde yürütülmüştür. Türkiye'nin risk primi ile oynama gayretlerini iyi niyetli olmaktan yoksun buluyoruz. Bunlar acele maksatlı verilmiş kararlardır.

Haber Ara