Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

OHAL ilan edildi

FETÖ örgütünün darbe girişimi sonrası toplanan MGK ve Bakanlar Kurulu'ndan 3 aylık OHAL kararı çıktı. Kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-20 23:21:47

OHAL ilan edildi

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- FETÖ üyesi oldukları anlaşılan bu grup uçaklarla, tanklarla devlete ve millete karşı saldırıya geçmiştir. 

-  Milletimizin iradesine sahip çıkması karşısında darbecilerin tankları, silahları işe yaramamıştır.

- Erdoğan: Milletimizin tüm fertleri darbeciler karşısında tek vücut olmuştur.

- Milletimiz 1960 ve 80 darbesine karşı koyamamanın acısını yaşamıştır.

- Bu talih 15 Temmuz 2016'da tersine dönmüştür. Tarihimizde ilk kez bir darbe girişimi milletimiz tarafından başarısızlıa uğramıştır.

- Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

- Şu an parti ayrımı yapmak durumunda değilim. Cumhurun başı olarak milletimizle iftihar ediyorum.

- Tüm tehlike ve tehditlere rağmen derhal İstanbul'a gelerek, darbecilerin karşısında dim dik bir duruş sergiledik. Milletimizin dirayeti sayesinde ertesi gün akşam olmadan darbe girişimi tamamen bertaraf edilmiştir.

- Önce MGK'yı topladık, ardından da Bakanlar Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. MGK'daki kapsamlı değerlendirme sonrası, bu terör örgütünün tüm sürakle bertaraf edilmesi için olağanüstü hal ilan edilmesini hükümete tavsiye etme kararı aldık.

- Türkiye'de 3 ay süre ile OHAL ilanını kararlaştırdık 

- Bu vesileyle sokakları meydanları doldurarak devletinin ve milletinin yanında olduğunu vurgulayan tüm vatandaşlarıma saygılarımı sunuyorum.

- Kim olursa olsun, hangi görüşten, partiden olursa olsun tankların önünde dikilen her vatandaşımız benim fikrimce onlar gerçekten imanlarıyla o tankların karşısında durdular ve şehadete koştuklarını haykırdılar.

- Namluların karşısında dimdik duran ve beraber yıllarca çalıştığımız arkadaşlarımızı da burada uğurladık. Önüne arkasına bakmadan, paletlerin altına yatan 32 yaşındaki bir hanım kardeşimiz, şehadete yürüyor. Bunlar işte bir bayanı tankla ezecek kadar alçak. Bu denli namussuz, bu denli vahşi.. O hanım kardeşim benim, şehadet şerbetini yudumladı..

- Darbeciler durmadı ama milletimiz de durdu. Onlarca insan vurulduğu anca bulunduğu yeri terk etmeyen milletimizin her bir ferdi, İstiklal Harbi'ndeki kahramanların torunları olduğunu ispatlamıştır.

- Helikopter ve uçaklarla ateş edilmesine rağmen, asker kılıklı teröristlerin karşısına dikilen insanların kahramanlığını anlatmak için kelime bulamıyorum.

- Günlerdir tüm şehirlerimizin meydanlarında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımızın her biri isimlerini tarihe altın harflerle yazdıklarını bilmelidir.

- Ekonominin yurtiçi ve yurtdışı unsurların OHAL'le ilgili en küçük bir tereddütü olmmalı. S&P Türkiye'nin notunu düşürmüş, Türkiye bu kurumun üyesi değil. Siz niye Türkiye'nin ekonomisine not veriyorsunuz ki? İşte bu siyasi bir karardır. S&P bu güne kadar yaptıklarınız tutmadı, bundan sonra da tutmaz.

- Bizim yatırımlarımıza nasıl devam ettiğimizi göreceksiniz. Avrasya Tüneli'ni de açacağız, Osmangazi'yi açtığımız gibi. Sizin gücünüz bizim bu yatırımlarımızın yapılmasına da açılmasına da yetmez. Bu değerlendirmeler Türkiye ekonomisinin gerçeklerini yansıtmıyor. Zaten onlar böyle dönemlerde, bu anları beklerler. Yarın bunlar piyasaya bol bol virüs de salabilir. Farklı adımlar da atmaya yönelebilirler. Bu süreçte Türkiye, tasarrufların artırmasına yönelik tedbirler de dahil, her türlü tedbiri alacaktır.

 

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara