Dolar

32,4492

Euro

34,4886

Altın

2.474,22

Bist

9.568,02

Oğuz Güven: Aslında 'Savcı'yı kamyon biçti' diye yazmayacaktık...

Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper'in kazasına ilişkin haberlerinde kullanılan başlık sebebiyle gözaltına alınmıştı. Güven, attıkları 'kamyon savcıyı biçti' başlığı ile ilgili enteresan bir savunma yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-15 10:10:16

Oğuz Güven: Aslında 'Savcı'yı kamyon biçti' diye yazmayacaktık...

Gerçekgündem'in aktardığına göre CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Savcılık izni sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de gözaltında bulunan Cumhuriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Güven ile görüştü.

Yarkadaş'a, avukat Turan Aydoğan ile Güven'in kızı Demet Güven Akyıldız da eşlik etti.

Yarkadaş, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Oğuz Güven'in sağlığı da morali de yerinde… Kendisini merak eden tüm dostlarına selamlarını yolladı. Polislerin kendisine gayet nazik davrandığını, herhangi bir sorun yaşamadığını söyledi” dedi.

Güven'in avukatı Turan Aydoğan, gözaltı süresinin yedi güne çıkarılmasının hiçbir dayanağı olmadığını söyledi.

Aydoğan şöyle devam etti:

“En yakışmayacak ve yapışmayacak iddiadır bunlar. Böyle bir şey mümkün değil. Tweet, hem kasıt açısından hem dışavurumu açısından bir suç teşkil etmiyor. Zaten, başlık bir iki dakika içerisinde değiştirilmiş. Oğuz'un bana anlattığı, ‘Savcının arabasını biçti' diye yazılacakken, araba sözcüğü sığmadığı için böyle bir başlık atılmış. Absürtlük. Delil denilen atılmış bir tweet var. Oğuz açısından deliller toplanmış durumda.”

Savcılığın habere yorum yapanları da soruşturduğunu anımsatan Aydoğan, “Yorum yapanların hukuki durumu Oğuz'u kesinlikle etkilemez. Bilişim Şube'nin o yorumu yapanları çoktan tespit etmiş olması gerekir. Kaldı ki başlığın değiştirildiği de Emniyet tarafından savcının önüne konulacaktır” diye konuştu.

 

Haber Ara