Dolar

32,4903

Euro

34,8532

Altın

2.484,73

Bist

9.530,47

Oğul Donald Trump: May, Babam’ın tavsiyelerini uysaydı Brexit krizi yaşanmazdı

ABD Başkanı Trump’ın oğlu Donald Trump Jr., İngiltere Başbakanı May’i eleştirerek, “Babam’ın tavsiyelerini uysaydı, Brexit krizi yaşanmazdı” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-21 17:28:48

Oğul Donald Trump:  May, Babam’ın tavsiyelerini uysaydı Brexit krizi yaşanmazdı

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr. İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma konusunda girdiği çıkmaz ve 29 Mart'ta gerçekleşmesi planlanan çıkışın ertelenme ihtimalinin, Londra'daki demokrasinin ölmek üzere olduğunu gösterdiğini söyledi.

'MAY, BABAM'IN TAVSİYESİNİ GÖRMEZDEN GELDİ'

Herhangi bir siyasi pozisyonu bulunmayan 41 yaşındaki Trump Jr. bugün Daily Telegraph gazetesinde yayınlanan makalesinde eleştiri oklarını ‘babasının tavsiyesini göz ardı eden' İngiltere Başbakanı Theresa May'e yöneltti. Oğul Trump, May'in Avrupa Komisyonu'nun yer aldığı Brüksel'deki ‘seçkin' politikacıları ikna etme noktasında ‘halkın iradesini de muhtemelen göz ardı ettiğini' söyledi.

Babasının seçim kampanyasında önemli bir rol oynayan işadamı, “May, babamın tavsiyesini görmezden geldi. En sonunda birkaç ay sürmesi gereken süreç, çıkmaz bir yola girerek yıllar aldı. İngiliz halkını belirsizlik içinde bıraktı. Şimdi neredeyse zaman tükendi. Avrupa'daki seçkinlerin dilediği gibi neredeyse her şey kayboldu. Bazı politikacılar İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasını destekleseler bile May'in, İngiltere'yi AB'ye süresiz olarak bağlı tutacak bir anlaşmayı onaylaması konusunda ısrar ederek Brexit'i sabote etmeye çalıştığına işaret ediyorlar. Belirlenen tarih hızla yaklaşırken İngiltere'deki demokrasinin ölmek üzere olduğu görünüyor” ifadelerini kullandı.

 ABD Başkanı Donald Trump'ın Brexit destekçisi olduğu belirtiliyor. Trump, geçtiğimiz hafta May'e çıkışın nasıl müzakere edileceği konusunda fikir verdiğini söyleyerek “Bunun işe yarayacağını düşünüyorum. Ancak o dikkate almadı. Açıkçası farklı şekilde müzakere edilebilirdi diye düşünüyorum” dedi.

Haber Ara