Dolar

32,3361

Euro

35,2001

Altın

2.247,23

Bist

8.718,11

Öğretmenler 29 Ekim için yeniden kurtuluş yolculuğuna çıktı

Ankara Elmadağ Atatürk Ortaokulu öğretmenleri, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı Samsun'dan TBMM'nin açıldığı Ankara'ya uzanan illerde, tarihi imzaların atıldığı binalarda Türk halkının kurtuluş mücadelesini anlatan şiirler okudu- Öğretmenler, Milli Mücadele rotasındaki çekimlerini 'Kurtuluş Yolu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne' adıyla video klip haline getirdi, okulu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-28 09:49:32

Öğretmenler 29 Ekim için yeniden kurtuluş yolculuğuna çıktı
Ankara Elmadağ Atatürk Ortaokulu öğretmenleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı Samsun'dan, TBMM'nin açıldığı Ankara'ya uzanan illeri kapsayan büyük yolculuğa yeniden çıktı.

Ankara Elmadağ Atatürk Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl dönümü dolayısıyla farklı bir etkinliğe imza attı.

Öğretmenler, Samsun'daki Bandırma Vapuru önünden başlayarak sırasıyla Havza, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara'daki tarihi imzaların atıldığı simge binaları ziyaret etti ve Türk halkının kurtuluş mücadelesini anlatan şiirler okudu.

Yolculuklarını, "Kurtuluş Yolu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne" isimli klipte birleştiren öğretmenler, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Öğrenciler ise okul bahçesinde, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resminin bulunduğu kıyafetleri ile 29 Ekim yazısı oluşturdu. Klipte Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'na da verildi.

Haber Ara