Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Öğretmene şiddet uygulayan veliye hapis

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde öğretmeni darp eden öğrenci velisi, 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 14:58:09

Öğretmene şiddet uygulayan veliye hapis

İHA'nın haberine göre, Olay geçen yıl Mart ayında Turgutlu Kamil Semizler İlkokulu'nda meydana geldi. Sınıfta sürekli sorun çıkardığı ve arkadaşları ile tartıştığı iddia edilen öğrencinin annesi G.D. (25), sınıf öğretmeni S.Ş.(50) tarafından okula davet edildi. Ailenin ilgisizliğinden yakınan S.Ş., durumu öğrenci velisine aktardı.

İddiaya göre, söz konusu öğrenciyi sınıftan çıkartmasından 3 gün sonra okula gelen anne G.D., ders anında izinsiz olarak sınıfa girerek yüksek sesle bağırmaya başladı. Öğretmen S.Ş.'yi sınıf dışına çıkararak okul koridorunda saçlarından çeken G.D., araya giren müdür yardımcısı S.K.'nın odasında da şiddete devam etti. Konuyla ilgili Turgutlu 4. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davada, tanık olarak dinlenen müdür yardımcısı S.K.'da iddiaları doğruladı.

Öğrenci velisi G.D., iddiaların asılsız olduğunu, öğretmenin kendisine hakaret ederek, çocuğunu okulda okutmayacağını söylediğini ifade etti. Davada mahkeme heyeti, olay anında kötü sözler sarf ettiği iddia edilen öğrenci annesi G.D.'nin kamu görevlisine kasten yaralama suçu işlediği hükmüne vararak, öğrenci velisi G.D.'yi 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Öğrenci velisinin kararı temyiz hakkını kullanmadığı öğrenildi.

Mahkeme, G.D.'nin daha önce kesinleşmiş 3 ay hapis cezasını da göz önüne alarak, TCK'nın 53/3. maddesine göre kendi alt soyu üzerindeki velayet, vesayet ve kayyımlık yetkileri ile haklarından koşulları salıverilme tarihine kadar 53/1. maddesinde yazılı diğer haklarından 53/2. maddesi gereğince hapis cezası infazı tamamlanıncaya kadar yoksun bırakılması kararını hükmetti.

Haber Ara