Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı: '20 bin öğretmen ataması yapacağız!'

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Binlerce öğretmenin atamaları beklediği günlerde, normalleşmeyle birlikte atamalarda gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı son dakika açıklamalarında öğretmen atamalarına ilişkin detaylardan bahsetti. Peki ama öğretmenler ne zaman atanacak, hangi tarihte atanacak? Kaç öğretmen atanacak? Öğretmen alımı 2021 ne zaman? İşte detaylar...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-23 14:20:48

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanı: '20 bin öğretmen ataması yapacağız!'

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Binlerce öğretmenin atamaları beklediği günlerde, normalleşmeyle birlikte atamalarda gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı son dakika açıklamalarında öğretmen atamalarına ilişkin detaylardan bahsetti. Peki ama öğretmenler ne zaman atanacak, hangi tarihte atanacak? Kaç öğretmen atanacak? İşte detaylar...

Kaç Öğretmen Atanacak?

Açılış töreninin önemini anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Bugün tek açılış töreniyle 326 eğitim - öğretim tesisini Ankaralı kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu okullarımızın bir kısmı sıfırdan inşa edilirken bir kısmı da yıkılarak yeniden yapılmıştır. Depreme dayanıksız olan 1116 derslikli 88 okulu yıkarak yerlerine yeni okullar yaptık. 184 okulumuz daha Ankara'da tekli eğitime geçecektir. Şehrimizde tekli eğitim yapan okulların oranı yüzde 95'e yükselecektir. İnşallah başkentimizde ikili eğitim öğretimi kaldırarak eğitim ve öğretimde bir eşiği daha aşmış olacağız." açıklamasında bulundu.

Eğitim alanlarının daha kaliteli olması için çaba harcandığını vurguladı ve; "Son 18 yılda hazırladığımız bütçelerde aslan payını Milli Eğitim'e ayırdık. 2021'de oran 147 milyar liraya yükseldi.18 yıl önce resmi - özel dahil okul ve kurum sayımız 50 bin 872 iken bugün bu sayı 87 bin 640'a çıktı. Kadro tahsislerinde en büyük payı eğitim ve öğretime ayırıyoruz. 693 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdik. Öğretmen adaylarımızla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenin daha atamasını yapacağız." dedi.

Öğretmen Atamaları Ne Zaman Yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşma içerisinde 20 bin öğretmen atamasının gerçekleştirileceğine değindi. Fakat atama tarihleri konusunda bir kesinlik belirtilmedi. Açıklama yapıldığında timetürk.com adresinden detayları öğrenebilirsiniz.

Haber Ara