Dolar

32,5989

Euro

34,8796

Altın

2.497,67

Bist

9.618,94

Öğretmen atamaları ne zaman? 2021 atama kontenjanı

Öğretmen atamaları ne zaman 2021? Milyonlarca öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek olan atama açıklamasını bekliyor. Özellikle Ziya Selçuk'un 'atamaların önünü açacağız' cümlesinden sonra öğretmenler, atama tarihi, atama kontenjanı ve atama haberlerini pür dikkat takip ediyor. Peki ama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili ne açıklama yaptı? Atamalar ne zaman yapılacak? Hangi kontenjanlar boş? Öğretmenler ne zaman atanacak? İşte merak edilen atama haberleri...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-01 09:06:04

Öğretmen atamaları ne zaman? 2021 atama kontenjanı

Öğretmen atamaları ne zaman 2021? Milyonlarca öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek olan atama açıklamasını bekliyor. Özellikle Ziya Selçuk'un "atamaların önünü açacağız" cümlesinden sonra öğretmenler, atama tarihi, atama kontenjanı ve atama haberlerini pür dikkat takip ediyor. Peki ama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili ne açıklama yaptı? Atamalar ne zaman yapılacak? Hangi kontenjanlar boş? Öğretmenler ne zaman atanacak? İşte merak edilen atama haberleri...

2021 Öğretmen atamaları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha çok öğretmen istihdam etme konusunda taleplerinin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu talebimizi de ilgili kuruluşlarla kurumlarla kamu maliyesi disiplini içerisinde konuşuyoruz, tartışıyoruz ve ortaya çıkan imkanlarla nasıl bir sunum olacağı, nasıl bir teklif olacağı, ne kadar olabileceğini elbette kamu maliyesi çerçevesinde de ortaya koyuyorlar. Bizim beklentimiz tabii ki daha yüksek bir atama. AK Parti döneminde yüzbinlerce öğretmen atanmış, öğretmenlerin yaklaşık üçte ikisinin atandığı bir durumdan söz ediyoruz, bu dönemde. Öğretmenlerimizin atanma sayısının daha da artması konusunda zaten geçmişten gelen bir irade var. Bu irade elbette devam ediyor, imkanlar ölçüsünde. Bunun daha artması için hepimiz gayret ediyoruz.

Öğretmen atamasının birkaç ay süren bir yasal gereklilikleri çerçevesinde bir takvimi var. Şimdi arkadaşlar bu takvimin 2 seçeneğini oluşturdular ve bu seçenekler üzerinde de bu hafta bir görüşme söz konusu yani bu takvimi hangi ay, nasıl yapabiliyoruz neyi nasıl yetiştirebiliriz biçiminde bir takvim söz konusu olacak, bunu da zaten paylaşacağız."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav tarihinde bir ertelemenin söz konusu olup olmayacağına ilişkin soruyu da "Bizim şu anda bir tarihimiz var ve o geçerli, bunun tersine bir şey söylüyor değiliz şu anda. Sınav, ilan edilen tarihte yapılacak ama çok olağanüstü bir durum olduğunda tabii ki değişebilir." şeklinde yanıtladı.

AA

Haber Ara