Dolar

32,5837

Euro

34,8026

Altın

2.514,10

Bist

9.693,46

Öğrenciyken gazi oldu, tekerlekli sandalye ile şehitleri ziyaret etti

Bitlis'te 6 yıl önce 1 öğrencinin şehit olduğu Polis Meslek Yüksek Okuluna (PMYO) düzenlenen terör saldırısında gazi olan Emre Bayram, Adana'da tekerlekli sandalye ile şehitleri ziyaret etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-09 12:36:43

Öğrenciyken gazi oldu, tekerlekli sandalye ile şehitleri ziyaret etti
Bitlis'te 6 yıl önce 1 öğrencinin şehit olduğu Polis Meslek Yüksek Okuluna (PMYO) düzenlenen terör saldırısında gazi olan Emre Bayram, Adana'da tekerlekli sandalye ile şehitleri ziyaret etti.

21 Eylül 2011 yılında Bitlis PMYO'nun bahçesinde toplu eğitim yapan öğrencilere yönelik teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda bir arkadaşı şehit olan, kendisi gibi 5 arkadaşı da yaralanan Adanalı 26 yaşındaki Emre Bayram, yıllarca tedavi edildiği Ankara GATA'dan taburcu olduktan sonra gazi olma mücadelesi verdi. Başına mermi isabet ettiği için bedensel engelli kalan ve tekerlekli sandalyeye mahkum olan Bayram, 2015 yılında gazi kabul edildi. Emre Bayram, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yıldönümünde şehit silah arkadaşlarını unutmadı. Bayram, tekerlekli sandalyesiyle babası Lütfi, annesi Fatma ve kız kardeşi Başak ile Adana'daki polis şehitliğini ziyaret etti. Bayram sandalyesine binerken, Adana Emniyet Müdürü Osman Ak yanına gelip bir süre onunla sohbet etti. Emre Bayram, şehitlerin mezarlarına tek tek karanfil bırakıp dua etti.

Polisliği öğretmenliğe tercih etti

Bayram, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencisi iken 2. sınıfta okulu bırakıp polis meslek yüksek okulu sınavına girdiğini söyledi. ÇÜ'de birinci sınıfı bitirdikten sonra yaz tatili döneminde Bitlis PMYO'ya kayıt yaptırdığını anlatan Bayram, "Okulun ilk günlerinde terör saldırısı oldu ve kafamdan yaralandım. Tedavim Ankara GATA devam ediyor. İlk başlarda çok ağırdı durumum ama fizik tedavi ile şimdi biraz daha iyi oldum. Sonuçta polis her yerde geziyor ama daha dikkatli olunması gerekir. Çocukluğumdan beri polis olmak istiyordum ve bu konuda ısrarlıydım. ÇÜ'de birinci sınıf öğrencisiydim ama polisliği kazandığım için bırakıp Bitlis'e gittim. Polis olmak için biraz ısrarlı davrandım ama pişman değilim. Arkamda emniyet teşkilatı sağlam duruyor ve bana destek. İnşallah iyileşip okuldan mezun olup polis üniforması giyeceğim. Bunun için ısrarlıyım ve azimliyim. Bir daha yine aynı şey olsa, tekrar olacağını da bilsem yine de giderim. Terör saldırısından dolayı yürüyemiyorum ama tedavim devam ediyor. Benzer durumda ayağa kalkıp yürüyenler var. Ben de umutluyum ve yürüme ihtimalim var. İlk başta konuşamıyor ve boynumdan aşağısı tutmuyordu. Şimdi bir elimi tam olarak, diğerini kısmen kullanıyorum. Destekle de ayağa kalkıyorum. Yavaş yavaş ilerliyoruz. GATA'daki doktorlar tedavimin olumlu cevap verdiğini söylüyor. Hatta olması gerekenin daha ilerisinde olduğunu belirtiyorlar. Allah'ın izniyle daha da iyi olacak" dedi.

"Bu duygu anlatılmaz"

Tekerlekli sandalyede hayat sürdürmesine rağmen Polis Teşkilatının 172. kuruş yıldönümü nedeniyle şehitliği ziyaret eden Bayram, "Buraya geldiğim zaman anlatılamaz duygular içine giriyorum. Bunu kelimelere dökemiyorum. Onlar benim silah arkadaşım ve bu vatan için, bizim için canlarını feda ettiler. Bu nedenle ben tekerlekli sandalyede bile olsam onların yanına gelmem gerekiyordu ve geldim. Hepsine tek tek karanfil bırakıp, dua edeceğim" diye konuştu.

Haber Ara