Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Öğrenciler Diyarbakır'da Yasin Börü’yü andı

Diyarbakır’da 6-7 Ekim Kobani olaylarında 3 arkadaşıyla birlikte öldürülen Yasin Börü, okuduğu okulun önünde bir grup üniversite öğrencisi tarafından anıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 14:07:47

Öğrenciler Diyarbakır'da Yasin Börü’yü andı

Dicle Üniversitesi Bireysel Öğrenci Grubu, Bağlar ilçesinde 6-7 Ekim Kobani olayları sırasında Yasin Börü ve 3 arkadaşının öldürülmesinin 1'inci yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Yasin Börü'nün okuduğu Ali Gaffar Okan Anadolu Lisesi önünde toplanan öğrenciler, “Hepimiz Yasin Börü'yüz”, “Affet bizi çocuk” sloganları attı. Börü'nün eğitim gördüğü sınıfa girmek isteyen öğrencilere, okul yetkilileri izin vermedi.

Grup daha sonra okul önünde açıklama yaptı. Grup adına konuşan Zeynep Duyu, 7 Ekim 2014'te IŞİD'in Kobani saldırısını bahane ederek bir siyasi partinin Eş Genel Başkanının yaptığı çağrı üzerine sokağa dökülen faşizan grupların olduğunu ve günlerce halkın hayatının felç edildiğini belirterek, “Olaylar sonucu halk ciddi zararlar gördü. Bu vahşi grup, İslam'a, dine ve Müslümanlara düşmanlıklarını IŞİD üzerinden meşrulaştırmaya çalışmıştır. Dernekler, vakıflar ve siyasi partiler hedef alındı. Bu olaylardan biri de Bağlar ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformuna üye bir dernek tarafından organize edilen kurban eti dağıtımında gönüllü çalışan Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesi olayıdır. Kurban Bayramı'nın 4'üncü gününde Yasin Börü, Riyat Güneş, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz ve Yusuf Er kurban eti dağıtımdayken kalabalık bir grubun saldırısına uğradılar. Gruptan korunmak için bir eve sığındılar. Ancak sığındıkları evin işbirliği ile grup eve girmiş, tezahürat ve zılgıtlar eşliğinde gençler bıçaklandı, silahla ateş edildi ve balkondan atıldı. Aileleri günler sonra evlatlarını teşhis etti” dedi.

“YASİN SORUMLULUK HİSSETTİ”

Yaşıtlarının madde bağımlılığı ve şiddet eğilimli benzeri davranışlarda çevrelerine sorun teşkil ettiğini ancak Yasin'in kendini sorumlu olarak hissettiği için bayram günü muhtaçların yüzünü güldürmek için kurban eti dağıtımına katıldığını anlatan Duyu, şunları kaydetti:

“Yasin bu davranışından dolayı ödüllendirilmesi gerekirken vahşi çeteler tarafından öldürüldü. Kuran talebesi bu dört arkadaş, başlarının ezilmesi yönüyle öldürülürken katilleri Yezid rolü oynamıştır. Yasin ve şahadet arkadaşları ümmetin yetimi olan Kürtler için milli bir kahraman karakterine bürünmüştür. Çocukların, genç kızların ve delikanlıların idolü olmuştur. Özelde Diyarbakır'ın genelde ise Türkiye'nin vicdanı simgesi olmuştur. Şehidin hatırası ve öğrencisi olduğu okula ‘Şehit Yasin Börü lisesi' adını vererek sembol haline getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu talep gerçekleşinceye kadar eylemler sürecektir.”

Grup, açıklamanın ardından okul kapısının girişine fotoğraf bırakarak, karanfil attıktan sonra dağıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara