Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

Odunpazarı 4. Uluslararası Cam Festivali

Odunpazarı 4. Uluslararası Cam Festivali, açılış töreniyle start aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 12:54:32

Odunpazarı 4. Uluslararası Cam Festivali
Odunpazarı 4. Uluslararası Cam Festivali, açılış töreniyle start aldı.

Kurşunlu Külliyesi'nde düzenlenen açılış törenine, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve diğer ilgililer katıldı.

Açılışta konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, cam sanatının 5 sene sonra Eskişehir'de önemli bir sektör haline geleceğini tahmin ettiğini söyledi. Büyükerşen, "Bu bakımdan Odunpazarı'nın bu çalışmasını teşvik etmemiz gerekiyor. Festivallerle teşvik ediliyor ama daha fazla etmemiz lazım. Daha çok sanatçılar yetiştirelim. İtalya'nın Moreno'su gibi gerçekten bütün dünyanın imrendiği eserlerinin yapıldığı ve turistlerin mutlak suretle camdan bir anı buradan alıp götürmelerini sağlayabilelim" dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, Eskişehir'de sürekli bir festival havası ve festival kültürü geliştirmenin belediyelerin en önemli işlerinden birisi olduğunu kaydetti. Odunpazarı Belediyesi'nin çalışmalarının sanat çevreleri tarafından ilgiyle takip edildiğini anlatan Başkan Kurt, şöyle devam etti:

"Tepebaşı Belediyemizin yıllar önce başlatmış olduğu Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'ndan sonra Odunpazarı Belediyesi'nin de gerek cam gerek ahşapla ilgili çalışmalar, sanat çevreleri tarafından ilgiyle izleniyor. Biz bunun süreklilik kazanması ve genç kuşaklara uluslararası etkinliklerin önünü açması açısından sürdürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi festivalimiz, bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na denk geliyor. Cumhuriyetimizin gerçekten uluslararası arenada Türkiye'yi, Türkleri temsil konusunda yeni bir çığır açtığını ve bunun sonsuza kadar devam etmesi gerektiğini savunan bizler, Cumhuriyet Bayramı'nda bu sanat festivalini gerçekleştirmekten de ayrıca onur duyuyoruz."

Kurt, etkinlik sonunda sanatçıların ortaya koyduğu eserlerin Kurşunlu Külliyesi'nin arka tarafında bulunan cam atölyesi binasında sergileneceğini de sözlerine ekledi.

Colin Webster, Nobuyuki Fujiwara ve Steven Ciezki gibi ünlü sanatçıların da yer alacağı festival 30 Ekim'e kadar devam edecek.

Haber Ara