Dolar

32,3640

Euro

34,9634

Altın

2.324,41

Bist

9.079,97

ODTÜ’nün yeni mescidi şubat ayında açılacak

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaat çalışmaları süren hazırlık okulu yakınındaki mescidin, şubat ayı içerisinde hizmete girmesi bekleniyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-20 13:37:52

ODTÜ’nün yeni mescidi şubat ayında açılacak

AA'nın haberine göre, ODTÜ'lü bazı öğrencilerin ibadet mekanlarının ihtiyacı karşılamadığı için daha büyük bir mescit yapılması talebi üzerine gerginlik yaşanmasına neden olan "Kıbrıs Baraka" adı verilen yapıda yürütülen mescit inşaatı sürüyor.

Daha önce proje ofisi ve kütüphane arşiv alanı olarak kullanılan barakanın geçen yılın temmuz ayında boşaltılmasının ardından, ağustos ayında ihaleye çıkılmış ve bir buçuk ay önce bir bölümü mescide çevrilmek üzere tadilata başlanmıştı.

ODTÜ yetkililerinden alınan bilgiye göre, barakanın bir bölümünün mescit, diğer bölümünün ise ofis olarak kullanılması, ODTÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı mimarlarınca bir yıl önce projelendirildi.

Kadın ve erkeklerin ibadetlerini yerine getirmesi için ayrı bölümlerin yapıldığı mescitte, her iki mekanın abdest alma yerleri hazırlandı, tuvaletler ve lavabolar tamamlandı. Çatı onarımı ve çevre tretuvar işleri sona eren mescidin, aydınlatma ve ısıtma sistemleri kuruldu.

Toplam 120 metrekare olacak

Mescitte 25 metrekarelik alan kadınlar, 35 metrekarelik alan ise erkekler için ayrıldı. Mescit, yaklaşık 100 kişinin ibadetini yerine getirmesine olanak sağlayacak şekilde tasarlandı. Mescitler, kadın ve erkekler için ayrı olmak üzere ibadet ve abdest alma mekanlarıyla birlikte toplam 120 metrekare olacak.

İnşaatta bundan sonraki aşamada, kadın ve erkek mescitleri ile öğretim üyelerinin ofislerinin giriş kapıları ayrılacak. Kaba inşaatı bitirilen mescidin, tesisat sistemi ile boya badana işlerinin tamamlanmasının ardından halıları döşenerek hizmete açılması bekleniyor.

Yetkililer, "Mescidin inşaatı bu ay sonuna kadar tamamlanabilir. Ancak barakada bir duvarın yıkılması gerekiyor. Burada mescidin hizmete girmesi için planladığımız tarih 20 gün sonrası. Öngöremediğimiz bir durum çıkarsa, mescidin hizmete girmesi, şubat ayının ortasını bulabilir" açıklamasında bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara