Dolar

32,5020

Euro

34,9626

Altın

2.430,06

Bist

9.807,13

ODTÜ'deki saldırıyı protesto ettiler

Genç Memur-Sen üyeleri ODTÜ'de namaz kılan öğrencilere yönelik yapılan saldırıyı protesto etmek için toplandılar.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-25 14:06:58

ODTÜ'deki saldırıyı protesto ettiler

Genç Memur-Sen üyeleri, ODTÜ'de bir öğrenci grubunun namaz kılan öğrencilere saldırmasını protesto etti. 22 Aralık tarihinde ODTÜ'de, namazdan çıkan bir grup öğrenciye, karşıt görüşlü bir grup öğrenci sopalarla darp etmişti. Yaşanan olayın ardından Genç Memur-Sen üyeleri, ODTÜ A1 kapısı önünde konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. “Müslümanlar Omuz Omuza” pankartı açan Genç Memur-Sen üyeleri, “Rektör istifa” sloganları attı.

Yaşanan olaya ilişkin grup adına basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, “Ülkemiz adına, gençlerimiz adına, milletimiz adına, inananlar ve makul insanlar adına, ODTÜ'de 22 Aralık Salı günü gerçekleşen bir insanlık suçuna, değerlere dönük vahşet kalkışmasına, ibadet özgürlüğünü yok sayan kolektif bir saldırıya, ibadet eden öğrencileri linç etmeye yönelik Vandallığa, vahşiliği “yeter artık” demek için buradayız. Bütün bunlar yapılırken kendisine emanet edilen öğrencilerin bir bölümü linç edilirken, ibadet özgürlükleri yok edilirken üç maymunu oynama yeteneğinin büyüklüğünü sergileyen ODTÜ rektörüne ve yönetimine “İtibarda irtifa kaybettiniz, artık istifa ediniz” çağrısı için buradayız” ifadelerini kullandı.

22 Aralık Salı günü ODTÜ'de gerçekleşen olayların sorumlusunun ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve yönetimin olduğunu belirten Beyhan, şöyle devam etti:

“Vahşet ve şiddet desenlerinin hakim olduğu Vandalizm tablosunda, anarşizm dekorunda icrai kimlik, ODTÜ'de yuvalanan marjinal sol gruplar ve herkesçe malum terör örgütlerinin üniversitedeki uzantılarıdır. Ellerinde çivili sopalarla namaz kılan öğrencilere saldıranları insan olarak tanımlamak, insana saygısızlık, insan onuruna duyarsızlık, insan haklarına kayıtsızlık olur. İnancı dolayısıyla insana saldıranları, ibadet eden öğrencilere linç operasyonuna tevessül edenleri, ibadethaneleri kendilerinin cinnethanesi haline getirmek isteyenleri üniversite öğrencisi olarak değil terör tetikçisi olarak görüyoruz”.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haber Ara