Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

ÖDP ve EMEP: HDP’yi dışarıdan destekleyebiliriz

Seçimlere parti olarak katılmama kararı alan Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Emek Partisi , 1 Kasım’da HDP’ye dışarıdan destek verebileceklerini söylediler.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-14 13:47:02

ÖDP ve EMEP: HDP’yi dışarıdan destekleyebiliriz

Seçime girmeme kararının ardından HDP'yle bir ittifak yapılıp yapılmayacağına dair Diken'e konuşan ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, “Konuyla ilgili parti meclisimizde bir toplantı yapılacak. HDP ile seçim ittifakı ya da milletvekili adaylığıyla üzerine herhangi bir ortaklık yapmayacağız. Ancak toplantıdan çıkacak kararla; HDP'ye dışarıdan destek verebiliriz” dedi.

EMEP'in eski genel başkanı ve aynı zamanda 7 Haziran'daki genel seçimlerde HDP ile yapılan seçim ittifakında İstanbul'dan milletvekili seçilen Levent Tüzel ise parti genel kurulunun toplanıp, ne yapılacağı yönünde karar vereceğini söyledi. Tüzel şöyle konuştu: “Halkların tehdit altında olması ve Türkiye'deki kaos ortamı karşısında bir seçim ittifakı kararı çıkmasa dahi dışarıdan HDP'ye destek verebiliriz.”

1 Kasım'da HDP'den yeniden aday olup olmayacağını sorduğumuz Tüzel, “Henüz kesinleşmiş bir şey yok. Ancak milletvekili adaylığı üzerinden bir ittifak yapabileceğimizi düşünmüyorum” karşılığını verdi.

Tüzel, bakanlık teklifini reddetmişti

EMEP'in kurucularından Tüzel, 7 Haziran seçimlerinden önce partisinin genel başkanlığından istifa etmiş ve HDP ile yapılan ittifak sonucu İstanbul'dan milletvekili adayı olmuştu. Tüzel, geçici seçim hükümeti için Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini HDP'nin aksi yöndeki yaklaşımına karşın reddetmişti.

Tüzel bakanlık teklifini şu gerekçeyle reddettiğini açıklamıştı:“AKP, çok açık Kürt hareketi ve HDP'ye tuzak hazırlıyor. HDP'nin varlığını içine sindiremiyor. Demokrasi kültürü yok. Geçici hükümetteki isimler partilere sorulmadı. Savaş ortamını geren, buradan nemalanan iktidar aklı var. Emek Partisi olarak biz, bu politikayı onaylamadık. HDP olarak da onaylamdık.”

Haber Ara