Dolar

32,4963

Euro

34,5719

Altın

2.478,06

Bist

9.553,89

Oda Tv yazarı: Bıktım makamsız ezanlardan

Oda Tv yazarı Ekrem Ataer, ezanların bağır bağır bağıran müezzinler elinde perişan edildiğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-05 11:27:53

Oda Tv yazarı: Bıktım makamsız ezanlardan

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN

Oda Tv yazarı Ekrem Ataer, "İnanılmaz keyif alırım sabah ezanından ama, bıktım artık makamsız ezanlar dinlemekten." dedi.

Konuyu köşesine taşıyan Ataer, ezanların artık yavan, 'müzikal yapıdan uzak' ve üslupsuz olduğundan yakındı.

Ataer'in yazısından ilgili kısım şöyle;

"Sizi bilmem ama ben inanılmaz derecede keyif alırım sabah ezanından. Çocukluğumdan beri uyku arasında duyduğum sabah ezanı anne ninnisi gibi gelmiştir hep bana... Sabâ makamıyla rahatlatan, okşayan, huzur veren... Sebebine gelince Türk Mûsıkîsi makamları içinde özel bir makamdır sabâ. Müzikoterapi uygulamalarının temel makamlarından da biridir. Sabah ezanının sabâ okunması gerekse de arada bir bestenigâr veya dügâh çeşnisiyle de okunur.

Bu anlattıklarım bu topraklara ve millete ait zenginlikler ve rafine edilmiş birikimlerdir. Hangi İslam ülkesine giderseniz gidin, bu kadar zenginliği bulmanız mümkün değil.

"BIKTIM ARTIK..."

Bu kadar lafı niye ettim derseniz; bıktım artık makamsız, usulsüz, tavırsız ve bilgisiz ezanlar dinlemekten. Usulünde okunan o güzelim ezanlarımız; yüksek desibelli hoparlörler, detoneleri yok etmek için yüklenmiş efektler ve bağır bağır bağıran müezzinler elinde perişan ediliyor. Dikkatimi çeken şu ki ezanlarımız artık yavan, müzikal yapıdan uzak ve üslupsuz."

Haber Ara