Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

'Öcalan'ın Edirne ve Kandil’de bir karşılığı kalmadı'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kandil'de karşılığı kalmadığını belirterek, 'İmralı, Edirne ve Kandil arasında bir çatlak var' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-13 22:02:08

'Öcalan'ın Edirne ve Kandil’de bir karşılığı kalmadı'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kandil'de karşılığı kalmadığını belirterek, "İmralı, Edirne ve Kandil arasında bir çatlak var" dedi.

İstanbul seçimi öncesinde HDP'lilere 'tarafsız kalın' diyen Öcalan'ın çağrısı HDP ve İmralI'da karşılık bulmamış, HDP'li seçmen CHP'li Ekrem İmamoğlu'na destek vermişti.

Önceki gün terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Duran Kalkan da Öcalan'ın silah bırakma çağrısına kesinlikle uymayacaklarını bildirmişti.

"ARTIK ONUN HİÇBİR NUMARASI YOK"

Öcalan tarafından yapılan çağrılara Kandil ve HDP'den verilen tepkileri değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Öcalan'ın dışlandığını belirterek, "Yaşanan son gelişmeler teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Kandil ve Edirne'de bir karşılığı kalmadığını gösteriyor. Artık onun hiçbir numarası yok." ifadelerini kullandı.

"Örgüt ve siyasi uzantıları kendi aralarında bir fikir ayrılığı yaşıyor" diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"İmralı, Edirne ve Kandil arasında bir çatlak var. Bu çatlak derinleşerek büyüyor. Aynı çatlak 'siyasi mücadele' adını verdikleri noktada da ortaya çıkıyor."

Haber Ara