Dolar

32,5984

Euro

34,6895

Altın

2.522,24

Bist

9.524,59

Obama, Zika için destek istedi

ABD Başkanı Obama'nın, Zika'yla mücadelede Kongre'den maddi destek isteyeceği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-09 03:30:15

Obama, Zika için destek istedi

Ajansların haberine göre; ABD Başkanı Barack Obama'nın, Zika virüsüyle mücadele kapsamında Kongre'nin 1,8 milyar doları aşan finansman sağlaması talebinde bulunacağı belirtildi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, yönetimin, geçen yıl sonundan itibaren Zika virüsüyle mücadele etmek için ülke ve uluslararası arenadaki sağlık kuruluşlarıyla etkin çalışma içinde olduğu belirtildi. 

Amerikan halkının virüsten etkilenmesini önlemek için gerekli tüm adımların federal hükümet tarafından alındığı aktarılan açıklamada, "Yönetim, hem ülke içinde hem de uluslararası alanda Zika virüsüyle mücadeleye hazırlanmak ve virüse en iyi tedaviyle cevap vermek noktasında süregelen çabaların artırılması için Kongre'nin 1,8 milyar dolardan fazla finansman sağlamasını isteyecek" ifadesi kullanıldı.

'VAKALAR SEYAHAT BAĞLANTILI'

Açıklamada, ABD sınırları içinde sivrisinek yoluyla virüsün yayıldığına dair hiçbir vakanın tespit edilmediği bilgisi verilirken, buna karşın Güney Amerika'ya yakın olan Porto Riko gibi bazı sıcak iklime sahip adalarda virüsün aktif şekilde görüldüğü belirtildi. 

Kongre'nin söz konusu finansmanı onaylaması halinde, 1,48 milyar doların Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı'na, geri kalanının ise ABD Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Kalkınma Ajansı'nın da aralarında bulunduğu bazı kuruluşlara dağıtılacağı bildirildi.

ABD'deki görülen vakaların tamamına yakınının seyahat bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Haber Ara