Dolar

32,5864

Euro

34,8474

Altın

2.417,55

Bist

9.645,02

Obama ve Castro statta

ABD Başkanı Barack Obama, Devlet Başkanı Raul Castro ile beyzbol maçını izledi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-23 03:43:48

Obama ve Castro statta

Ajanslarda yer alan habere göre; ABD Başkanı Barack Obama, Küba ziyaretinin son gününde Devlet Başkanı Raul Castro ile birlikte Amerikan Tampa Bay Rays ile Küba milli takımının beyzbol maçını izledi.

ABD Başkanı Obama, üç günlük Küba ziyaretinin son gününde önce Kübalılara hitap etti, ardından iki ülke beyzbol takımlarının gösteri maçını izledi.

'Kübalı Yankee Stadı' olarak anılan Latin Amerika Stadı'nda oynanan maça Küba Devlet Başkanı Castro ile gelen Obama, alkışlarla karşılandı.

​Devlet başkanlarının taraftarın yaptığı 'Meksika dalgası'na eşlik ettikleri maç, 4-1 Tampa Bay Rays'in üstünlüğüyle sona erdi.

Beyaz Saray'dan daha önce yapılan açıklamada, beyzbolun her iki ülkede de çok sevilmesi dolayısıyla Obama'nın Küba programına bir beyzbol maçının eklendiği bildirilmişti.

​Maçın ardından Castro'nun, havalimanında Obama'yı bizzat uğurladığı ve iki devlet başkanının 'samimi bir şekilde el sıkıştığı' kaydedildi.

Havana'dan Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e giden Obama, geceyi burada geçirdikten sonra Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri ile görüşecek.

Haber Ara