Dolar

32,5587

Euro

34,8655

Altın

2.431,36

Bist

9.722,09

Obama’nın Trump’a yazdığı mektup ortaya çıktı

CNN’nin eline geçen, Barack Obama’nın ABD Başkanı Donald Trump’a göreve başlama töreninde teslim ettiği mektupta, demokratik kurumların, geleneğin ve “uluslararası düzeni sürdürmenin” önemine yapılan vurgu dikkat çekiyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-04 13:46:44

Obama’nın Trump’a yazdığı mektup ortaya çıktı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Oval Ofis'ten ayrılan başkanların, göreve yeni başlayacak olan haleflerine tavsiyeler ve iyi dileklerin sunulduğu bir mektup bırakması uzun zamandır süren bir gelenek.

Donald Trump her ne kadar göreve başladığı tarihten beri Obama'dan miras kalan birçok yasayı ve politikayı değiştirmek için çabalasa da, Ocak ayında ABC News'a verdiği röportajda söz konusu mektubun “güzel” ve “karmaşık” olduğunu söylemiş ve düşüncelerini kendisine aktardığı için eski Başkan'a teşekkürlerini sunmuştu.

Mektubun tamamı şu şekilde:

Sayın Başkan,

Adaylık süreci boyunca ortaya koyduğunuz mücadeleden dolayı sizi tebrik ederim. Milyonlarca insan size umut bağladı. Bizler de, hangi partiye mensup olursak olalım, göreviniz süresince refah ve huzur dolu yıllar ümit etmeliyiz.

Başarıya ulaşmak için net bir kılavuzun olmadığı bu eşsiz ofis hakkında tavsiye vermemin size bir yardımı dokunur mu, bilmiyorum. Yine de,geçtiğimiz 8 yıla dayanarak bazı düşüncelerimi sunmak isterim.

Öncelikle, ikimiz de farklı şekillerde, büyük bir talihle kutsandık. Herkes bizim kadar şanslı değil. Çok çalışmaya hazır olan her aile ve çocuk için başarı basamakları inşa etmek bizim elimizde.

Obama'nın Oval Ofis'teki son anları, 20 Ocak. Stephen Crowley, The New York Times:

ff

İkinci konu, dünyada Amerikan liderliği olmazsa olmaz bir meseledir. Eylemlerimizi sürdürerek, servetimiz ve güvenliğimizin bağlı olduğu, Soğuk Savaş'ın sonundan beri istikrarlı şekilde gelişmekte olan uluslararası düzeni sürdürmek bizim elimizde. Üçüncü konu, bizler bu makamda geçiciyiz. Bu da bizi, bu demokratik kurumların ve geleneğin (hukukun üstünlüğü,güçler ayrılığı, eşit derecede koruma ve insan hakları) bekçisi yapar. Günlük siyasette ne olursa olsun, görevden ayrılırken demokrasimizin araçlarını en azından bulduğumuz gibi bırakmak bizim elimizde. Son olarak, görevinizin ve sorumluluklarınızın arasında ailenize ve arkadaşlarınıza da vakit ayırın. Onlar sizin, karşınıza çıkması kaçınılmaz olan zorlukları aşmanızı sağlayacaktır.

Michelle ve ben, size ve Melania'ya, bu maceranızda en iyi dileklerimizi sunuyoruz. Her şekilde, elimizden geldiğince yardıma hazır olduğumuzu unutmayın.

İyi şanslar, yolunuz açık olsun, Barack Obama.

Kaynak: The New York Times

Haber Ara