Dolar

32,4911

Euro

34,5885

Altın

2.480,44

Bist

9.535,24

Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk'un Irak ziyareti

Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk'un Irak ziyareti

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-12 20:18:08

Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk'un Irak ziyareti
Irak'ta Muttehidun Bloku (Sünni) lideri Usame en-Nuceyfi'nin, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) katılmasını reddettiği bildirildi.

Nuceyfi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sünni liderin, ABD Başkanı Barack Obama'nın Özel Temsilcisi Brett McGurk ve beraberindeki heyet ile başkent Bağdat'taki ofisindeki görüşmesinde, Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu ele alındı.

Haşdi Şabi'nin operasyona katılmasına ilişkin Irak Güçler Birliği Koalisyonu liderleri (Sünni ittifakı), Musul halkı ve kendisinin tutumunun çok net olduğunu belirten Nuceyfi, bölge halkına korku salıp farklı hassasiyetlere yol açacakları için Haşdi Şabi'nin Musul'u kurtarma operasyonuna katılmasını reddettiklerini bildirdi.

Musul'daki unsurlardan meydana gelen Haşdi Vatani'ye (Sünni gücü) destek verilmesinin, kurtarma operasyonunun gidişatına önemli bir katkı sağlayacağını ifade eden Nuceyfi, sadece Musul'daki unsurlardan meydana gelen bir güç olduklarını ve kente sızan militanları buradan çıkarabilecek güce sahip olduklarını söyledi.

Obama'nın Özel Temsilcisi McGurk ise ülkesinin, Musul'u kurtarma operasyonu konusunda Irak hükümetine gerekli askeri ve diğer yardımları sunacağını vurguladı.

McGurk ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere önceki gün başkent Bağdat'a gelmişti.

Haber Ara