Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Obama'nın özel temsilcisi Allen Ankara'da

Obama'nın özel temsilcisi Allen Ankara'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 16:24:34

Obama'nın özel temsilcisi Allen Ankara'da
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki heyet ile ABD Başkanı Barack Obama'nın terör örgütü DAEŞ'e karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi emekli general John Allen başkanlığındaki heyetin dün ve bugün gerçekleştirdiği görüşmelerde, iki ülke arasındaki çalışmaların daha da pekiştirilmesi konusundaki seçeneklerin bölgedeki son güncel gelişmeler ışığında ele alındığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Sinirlioğlu başkanlığındaki heyet ile Allen ve ABD Savunma Bakanlığı Siyasi Planlamadan sorumlu Müsteşarı Christine Wormuth'un da dahil olduğu ABD heyeti, dün ve bugün Ankara'da görüşmeler gerçekleştirdi.

Toplantıda, DAEŞ ile mücadele konusunda uluslararası koalisyonun bir parçası olan Türkiye ile uzun zamandır birlikte çalıştığı NATO müttefiki ABD arasındaki çalışmaların daha da derinleştirilmesi, işbirliği ve eşgüdümün daha da kuvvetlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

- ABD ile çalışmalar sürecek

Kaynaklar, görüşmede bu işbirliğinin daha da pekiştirilmesi konusundaki seçeneklerin, bölgedeki son güncel gelişmeler ışığında ele alındığını belirtirken, ABD ile çalışmaların gelecek dönemde de devam edeceğini kaydetti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara