Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

Obama'nın Güvenlik Konseyi'nden Suriye için 'diplomasi' çıktı

ABD Başkanı Obama, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında ekibinden, Suriye krizinin çözümü için diplomasinin izlenmesi ve çok taraflı görüşmelerin sürdürülmesini istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-15 20:21:54

Obama'nın Güvenlik Konseyi'nden Suriye için 'diplomasi' çıktı

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'de ateşkes sağlanması için ülkesinin Rusya ile sürdürdüğü görüşmeleri durdurmasından sonra Suriye konusunda çalışan ekibine şiddetin azaltılması ve krizin çözümü için ilgili ülkelerle "çok taraflı" görüşmelere devam etme talimatını verdi.

Obama'nın Ulusal Güvenlik Konseyi üyeleri ile Suriye konusundaki toplantısının ardından Beyaz Saray'dan açıklama yapıldı.

Açıklamada, IŞİD ile mücadele ve Suriye halkının acılarının nasıl azaltılabileceği konularının ele alındığı belirtilerek, "Başkan'ın ekibi, Suriye'nin batısındaki şiddet ve Esed rejiminin kendi halkına yaptığı zalim saldırılar hakkında müttefikler ve ortaklarla yürütülen görüşmelerle ilgili bilgi verdi" ifadesi kullanıldı.

ABD'nin, Suriye'de bir ateşkes sağlanması için Rusya ile yaptığı görüşmeleri durdurduğu hatırlatılan açıklamada, buna rağmen Obama'nın iç savaşa diplomatik yollardan çözüm bulunmasını desteklemek amacıyla bölgede çıkarı olan önemli ülkelerle "çok taraflı" görüşmeleri devam ettirme konusunda ekibine talimat verdiği kaydedildi.

Uluslararası ajanslar, toplantı öncesinde, Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdıkları haberlerinde, Obama ve dış politika yetkililerinin, askeri müdahale ve diğer seçeneklerin de ele alınacağı bir toplantı gerçekleştireceğini, gelinen durumun ABD için büyük bir risk oluşturduğu yönünde haberler geçmişti.

Reuters'a konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili de, masada bulunan seçeneklerden birinin, askeri müdahale olduğunu söylemiş, Suriye'deki Esed üslerine, radar sistemlerine ve uçaksavarlarına, hava saldırıları düzenleme kararı çıkacağını öne sürmüştü

Haber Ara