Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

Obama: IŞİD'in ana gövdesi küçülüyor

ABD Başkanı Obama, 'DAEŞ'in Suriye ve Irak'taki ana gövdesi küçülmeye devam ediyor' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-14 05:15:14

Obama: IŞİD'in ana gövdesi küçülüyor

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD Başkanı Obama, 8 yıllık başkanlığı boyunca üçüncü kez Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) genel merkezini ziyaret ederek, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun son aylardaki etkinliklerini en üst düzey istihbarat yetkilileriyle masaya yatırdı.

Virginia eyaletine bağlı Langley şehrindeki CIA merkezini ziyaretinde ülkenin en üst düzey istihbarat yetkilileriyle yaklaşık 2 saat görüşen Obama, çıkışta IŞİD'le mücadele kapsamında gelinen son duruma ilişkin bir değerlendirme yaptı.

"Suriye ve Irak'ta IŞİD artık savunmadadır, 66 üyeli koalisyonumuz ise saldırı halindedir." ifadesini kullanan Obama, IŞİD'in ahlak dışı eylemlerinin, tüm dünyada karşıt bir cephe oluşmasına zemin oluşturduğunu belirtti.

Obama, örgütün son aylarda gerileme sürecinde olduğuna dikkati çekerek, "Şu anda IŞİD'e karşı bir ivme yakaladık ve bunu sürdürmek istiyoruz. IŞİD'in Suriye ve Irak'taki ana gövdesi küçülmeye devam ediyor ve örgüt militanlarının sayısı son iki yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda." diye konuştu.

IŞİD'in büyümesine zemin teşkil eden Suriye'deki iç savaşın diplomatik yollarla sona erdirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini de aktaran Obama, "Ancak Esed rejiminin saldırılarının devam ettiği bildiriliyor." değerlendirmesinde bulundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara