Dolar

32,5688

Euro

34,7372

Altın

2.486,51

Bist

9.524,59

Obama, Erdoğan ve Fidan'a ne dedi?

ABD Devlet Başkanı Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fidan ile yaptığı görüşmeyle ilgili yeni iddialar ortaya atıldı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 01:34:52

Obama, Erdoğan ve Fidan'a ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müşteşarı Hakan Fidan'ın ABD Devlet Başkanı Barack Obama ile yaptığı 'kırmızı oda' görüşmesiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya atıldı. Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hakan Fidan'ı uyardığı iddia edildi.

ODATV.com'da yer alan habere göre; ABD Başkanı Barack Obama'nın, Erdoğan ve Fidan'la yaptığı görüşmede "ne yaptığınızı biliyoruz bir daha yapmayın bunu" dediği öğrenildi. Obama'nın Fidan'ı "özellikle gözümüz artık senin üstünde" diye uyardığı belirtildi.

Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasının ardından başlayan davada oldukça çarpıcı detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Haberdar'dan İlhan Tanır'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mayıs 2013'de Beyaz Saray'a yaptığı ziyaretin detayları dava dosyası ile ortaya çıktı.

İddiaya göre o toplantıda Obama, Erdoğan ve Fidan'a "ne yaptığınızı biliyoruz bir daha yapmayın bunu" dedi.

İlhan Tanır "Kırmızı Oda" görüşmesini şöyle aktardı:

2013'ÜN KIRMIZI ODA GÖRÜŞMESİ

Ayrıca o unutulmayan kırmızı oda görüşmesini hatırlatmakta yarar var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mayıs 2013'de yaptığı Beyaz Saray ziyaretinde, yanında MIT müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Obama'nın 'kırmızı odasında' bir akşam yemeği yemişti.

O görüşmede bilindiği gibi zamanın MIT müsteşarı Hakan Fidan Erdoğan'ın hemen solunda oturmuştu. O görüşmenin yeni detayları Zarrab davası nedeniyle gün ışığına çıktı.

Görüşmeden bilgisi olan kaynaklara göre o toplantıda Obama, Erdoğan ve Fidan'a "ne yaptığınızı biliyoruz bir daha yapmayın bunu" şeklinde uyardı. Konu, her iki tarafça da anlaşıldı.

O toplantının bir başka yerinde ise Başkan Obama'nın doğrudan Fidan'a dönerek, ona"özellikle gözümüz artık senin üstünde" diyerek açık bir uyarının, yine bugün Zarrab nedeniyle odaklandığımız illegal faaliyetlere dikkat çektiği öğrenildi.

O uyarıya Türk tarafı ve Fidan tarafından uyulmadığı düşüncesi bazı Amerikan kurumları çevrelerinde şimdilerde çok hakim. Şimdi cezası mı kesiliyor diye düşünmek de bize kalıyor.

Haber Ara