Dolar

32,5988

Euro

34,8387

Altın

2.492,18

Bist

9.500,70

Obama: En cesur kararım...

Obama, liderliği döneminde aldığı en cesaret gerektiren kararın, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığı iddialarına karşın bu ülkeye askeri müdahalede bulunmamak olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-16 14:44:47

Obama: En cesur kararım...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden 35. ABD Başkanı John F. Kennedy'nin torunu Jack Schlossberg'e mülakat verdi ve görevi süresinde aldığı ‘en cesur' kararı anlattı.

Şimdiyse (kimyasal silahların) hepsinin ülkeden çıkarılmadığını biliyoruz. O yüzden bu, mükemmel olmayan bir çözümdü. Fakat aynı zamanda kimyasal silah stoklarının yüzde 99'unun bir kurşun bile atılmadan ülkeden çıkarıldığını da biliyoruz" ifadelerini kullanan Obama şöyle devam etti:

"Bu, mükemmel ya da basit bir karar değildi. Ancak pek çok sebepten dolayı geniş çaplı kimyasal silah kullanımı ihtimalini yok etmenin daha anlamlı olduğunu düşünüyordum.”

Obama ayrıca, ‘başkan olduğu dönemde, askeri müdahale kararı karşılığında övüldüğünüzü bunu yapmadığınızdaysa eleştirildiğini öğrendiğini' söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'nden Eylül 2013'ten geçen bir kararla başlayan Suriye'deki kimyasal silahların imha süreci 2014'te tamamlanmıştı.

 

Haber Ara