Dolar

32,5061

Euro

34,9547

Altın

2.430,78

Bist

9.804,08

Obama'dan Trump'ın Müslümanlarla ilgli sözlerine yanıt

Obama, New Jersey eyaletindeki Rutgers Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, ABD'nin dış politikası ve uluslararası ilişkilerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-16 09:31:55

Obama'dan Trump'ın Müslümanlarla ilgli sözlerine yanıt

ABD Başkanı Barack Obama, kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı iş adamı Donald Trump'ın Müslümanlarla ilgili sözleri hakkında, "Müslümanları aşağılamak veya izole etmek ve ülkeye girişlerinde onlara farklı muamele edilmesi önerisini getirmek sadece değerlerimize, kim olduğumuza ihanet değildir, bu aynı zamanda ülkemizdeki ve yurt dışındaki, aşırılıkla mücadeledeki en önemli ortaklarımız olan önemli toplumları yabancılaştırır." dedi.

Ülkelerin artık birbirlerine fazlasıyla bağımlı hale geldiğini  vurguladığı konuşmasında isim vermeden Trump'ı eleştiren Obama, "Bir duvar örmek  bunu değiştirmeyecek. Bu ekonomimizi canlandırmayacak ve güvenliğimizi de  artırmayacak." diye konuştu.

CEHALET BİR ERDEM DEĞİLDİR

Obama, bu denli karşılıklı bağımlılığın olduğu bir dünyada izolasyon  fikrinin pek geçerli olmayacağını belirterek, "İster politikada ister gerçek  hayatta olsun, cehalet bir erdem değildir. Kendimize yardım etmek için  başkalarına da yardım etmeliyiz, köprüleri atarak ve dünyayı dışarıda bırakmaya  çalışarak değil." ifadesini kullandı.

KİM OLDUĞUMUZA İHANETTİR

Siyasetçilerin ne hakkında konuştuklarını biliyor olmalarının önemine  işaret eden Obama, "Müslümanları aşağılamak veya izole etmek ve ülkeye  girişlerinde onlara farklı muamele edilmesi önerisini getirmek sadece  değerlerimize, kim olduğumuza ihanet değildir, bu aynı zamanda ülkemizdeki ve  yurt dışındaki, aşırılıkla mücadeledeki en önemli ortaklarımız olan önemli  toplumları yabancılaştırır. " değerlendirmesinde bulundu.

Yaklaşık 12 bin öğrencinin mezuniyetinin kutlandığı törene, toplam 50  bin civarında kişinin katıldığı belirtildi.

 

Haber Ara