Dolar

32,5358

Euro

34,9272

Altın

2.439,83

Bist

9.716,77

Obama'dan Erdoğan ve Putin'e çağrı

ABD Başkanı Obama, uçak krizi nedeniyle Erdoğan ve Putin'e çağrıda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 07:22:07

Obama'dan Erdoğan ve Putin'e çağrı

ABD Başkanı Barack Obama, iklim konferansı için gittiği Paris'te Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü ve Ankara - Moskova arasındaki uçuk krizi nedeniyle ortaya çıkan gerilimin sonlandırılması gerektiği çağrısını yaptı.

BBC Türkçe'de yer alan haberde; Türkiye'nin Rus jetini düşürmesiyle ilgili olarak "Türkiye'nin kendisini ve hava sahasını koruma hakkı var" diyen Obama, Rusya ile Türkiye'nin tansiyonu düşürücü yönde adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan'la görüşmesinin ardından konuşan Obama, "Türkiye NATO müttefiki bir ülke. Türkiye'nin güvenliğine ve egemenliğine desteğimizi her zaman ifade ediyoruz. Türkiye ve Rusya'nın tansiyonu düşürme yolunda nasıl birlikte çalışabileceğini ve çözüm için diplomatik yolları görüştük" dedi.

OBAMA: ORTAK DÜŞMAN IŞİD

Bölgedeki ortak düşmanın IŞİD olduğunun unutulmaması gerektiğini belirten Obama, "Bu tehdide odaklandığımızdan emin olmak istiyorum" dedi.

Washington'da konuşan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelede daha etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti ve Ankara'nın Suriye sınırını yeteri kadar sıkı kontrol etmediğini savundu.

Carter, Türkiye'nin hem havadan hem de karadan IŞİD'e karşı daha etkili adımlar atması gerektiğini de ifade etti.

ERDOĞAN: BÖLGEDEKİ GERİLİMLER BİZİ ÜZMEKTEDİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Obama'yla görüşmesinin ardından, "Türkiye - Rusya arasındaki gelişmelerin değerlendirmesini yaptık. Buradaki derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir" dedi.

ABD'nin Paris'teki OECD Daimi Temsilciliğinde yapılan basına kapalı görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Haber Ara