Dolar

32,5626

Euro

34,9387

Altın

2.426,84

Bist

9.722,09

'Obama, Çipras'tan Yunan limanlarını Rus gemilerine kapatmasını isteyecek'

Obama'nın yarın başlayacağı Atina ziyaretinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'tan limanları Rus gemilerine kapatmasını ve Rusya karşıtı yaptırımlara destek vermesini isteyeceği öne sürüldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-14 16:40:39

'Obama, Çipras'tan Yunan limanlarını Rus gemilerine kapatmasını isteyecek'

Sputnik'in Yunanistan'da yayın yapan militaire.gr sitesinden aktardığı habere göre Washington merkezli Heritage Vakfı'nın sitesinde bir makale yayınlandı.

Haberde Obama'nın beklenmedik Atina ziyaretinin gündeminin, ABD dış politikasındaki neo-muhafazakarların kalesi durumundaki Heritage Vakfı tarafından belirlendiğini kaydedildi.

Habere göre, Obama'nın Atina'daki gündeminde Rusya karşıtı yaptırımlara destek verilmesi, Yunan limanlarının Rus gemilerine kapatılması ve Makedonya'nın NATO üyeliği yer alacak.

'Moskova ile yakın bağlara sahip Atina'nın Avrupa'nın geri kalanıyla uyumsuz' olduğunu belirten yazarlar Luke Coffey ve Daniel Kochis, Obama'yı yaptırımların yenilenmesi için baskı oluşturmaya çağırdı.

Yunanistan'ın Rusya Donanması'na verdiği desteği de 'yakışıksız' bulan Coffey ve Kochis, "Obama, Rus gemilerini limanlarına almayan İspanya örneğinden yola çıkarak, Atina'yı bu konuda teşvik etmeli" ifadelerini kullandı.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Obama'nın Yunan limanlarının Rus gemilerine kapatılmasını isteyeceğine dair habere Facebook hesabından yanıt verdi.

Obama'nın isteklerinin sınırı olmadığını belirten Zaharova, "Örneğin; Obama, Puşkin'in (Puşkin Meydanı) güvercinlere kapatılmasını ya da tahtaların çivilere kapatılmasını da isteyebilir" mesajını paylaştı. Zaharova ayrıca takipçilerine, "Arkadaşlar, Obama başka nelerin kapatılmasını isteyebilir?" sorusunu da yöneltti.

Haber Ara