Dolar

32,4714

Euro

34,5553

Altın

2.475,18

Bist

9.528,06

Obama, Biden'ın kabinesinde yer alacak mı?

Barack Obama, ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın kabinesinde görev alıp almayacağına ilişkin soruya yanıt verdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-16 16:49:44

Obama, Biden'ın kabinesinde yer alacak mı?

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yeni çıkacak kitapından bahsetmek üzerine CBS Sunday Morning programına katıldı.

Obama, programda, ABD'de 3 Kasım'da düzenlenen seçimlerde mevcut Başkan Donald Trump'ı mağlup ederek ülkenin yeni başkanı seçilen ve eski başkan yardımcısı olan Joe Biden'in kabinesinde görev almayacağını söyledi.

Eski Başkan, Biden'e yardım etmeyi düşünüp düşünmediği sorusu üzerine, “Benim tavsiyelerime ihtiyacı yok ve elimden gelen her şekilde ona yardımcı olacağım. Şu an, Beyaz Saraya kadrosunda falan çalışmayı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Kabinede yer almak için teklif gelmesi halinde ‘Hayır' diyeceğini ifade eden eski Başkan, bunun nedeni eşi Michelle Obama olduğunu, eşinin buna karşı çıkacağını öne sürdü: “Yapmayacağım şeyler var çünkü Michelle beni terk edecek. Bana 'Ne, ne? ne yapacaksın' gibi şeyler söyleyecek.”

Obama, kitapta, ABD Senatosu'ndaki hızlı yükselişi ardından da Beyaz Saray'a gitmesinin evliliği, ailesi ve kızları Sasha ve Malia için ne anlama geldiğini ele alıyor.

Obama, kitapta, siyasetteki kariyerinin avukat olan eşinin mesleğini icra etmesini zorlaştırdığını belirterek, "Michelle, birçok kez kendisini heyecanlandıran ancak aynı zamanda kızlardan uzaklaşması gerektiren fırsatları değerlendirmemeyi seçti" diye yazıyor ve şunları ekliyor:

“Başkan seçilmemle birlikte, en azından kendi özünde onun yetenekleri için fazlasıyla küçük olan First Lady'lık rolü için gerçek bir etkiye sahip olan işinden vazgeçmek zorunda kaldı.”

Tamamı Apple TV'de yarın yayımlanacak programın tanıtımında da Oprah Winfrey'ye konuşan Obama, zor dönemlerden geçtiklerini ifade ederek, “Size bir şey söyleyeyim; bence iyi olduğumuz şey detaylı konuşabiliyor olabilmemiz, birbirimize olan temel sevgi ve saygımızı kaybetmemiz ve çocuklarımıza öncelik vermemizdi” diye konuştu.

 

 

Haber Ara