Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

O ülkede artık basın özgürlüğü kalmadı

Özbekistan'da İslam Kerimov’un ölümünden sonra daha özgür çalışmaya başlayan medya kuruluşlarına dün ağır bir darbe indirildi. Özbekistan Başbakanı Aripov, devlet televizyon kanalında çalışan bir gazeteciye ağır hakaret etti ve televizyonda canlı yayın yapılmasını yasakladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-24 16:42:50

O ülkede artık basın özgürlüğü kalmadı

Özbekistan Başbakanı'nın devlet televizyon kanalında çalışan bir gazeteciye ağır hakaret ettiği ve televizyonda canlı yayın yapılmasını yasakladığı bildirildi.

İslam Kerimov'un ölümünden sonra daha özgür çalışmaya başlayan medya kuruluşlarına dün ağır bir darbe indirildiği belirtildi.

“Ozodi” radyosunun haberine göre, Özbekistan Milli Televizyon ve Radyo Şirketi merkezinde yapılan toplantıda Başbakan Abdullah Aripov, birkaç aydır canlı yayında üst düzey yetkililer ile canlı röportaj yapan gazeteci Sherzod Kudrathadjaev'a sözlü saldırıda bulunarak hakaret etti.

Devlet Başkanı'nın medyadan sorumlu danışmanı Hayrıddın Sultanov'un da katıldığı toplantıdan sonra devlet kanallarında canlı yayın yapılmasına son verildiği bildirildi.

Daha önceki dönemde Başbakan yardımcısı iken Kerimov'un büyük kızı Gülnare Kerimov'a ile işbirliği yaptığı için işinden kovulan Abdullah Aripov, yeni devlet başkanı tarafından Başbakan olarak atanmıştı.

Haber Ara