Dolar

32,5727

Euro

34,8610

Altın

2.432,67

Bist

9.715,60

O ülkede alternatif tıp yasaklanıyor

İspanya, sağlık merkezlerinde alternatif tıbbı yasaklamayı planlıyor. Hükümet, akupunktur ve homeopati tarafından oluşan 'zararlı etkilerden' kaçınmayı amaçlıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-20 12:39:46

O ülkede alternatif tıp yasaklanıyor

İspanya hükümeti, sağlık merkezlerinde yoğun olarak kullanılan akupunktur veya homeopati gibi alternatif tıbbı yok etme planlarını açıkladı. Bilim ve Sağlık Bakanlığı tarafından sunulan öneri, hükümetin “kanıt ve bilimsel zorluk” üzerine kurulu bir tedaviye alternatif ya da tamamlayıcı olarak kullanıldığında uygulamaların “potansiyel zararlı etkilerinden” kaçınmayı hedefliyor.

The Guardain'in haberine göre alternatif tıp olarak görülen şeyin sonuçları netleşmemesine rağmen hala kullanılması ele alınıyor. Bildiride, “Pek çok insan hala bilimsel kanıt bulunmamakla birlikte bazı tedavilerin işe yarayacağına inanıyor” ifadeleri yer alıyor.

Aynı zamanda, bu uygulamalarla bağlantılı diplomaların verilmesine son vermek için dekanlarla, başbakanlarla veya İspanyol bölgesel makamlarıyla ittifaklar kurarak İspanyol üniversitelerinde alternatif tıp eğitimi verilmesini önlemek isteniyor.

Haber Ara