Dolar

32,4491

Euro

34,4936

Altın

2.471,68

Bist

9.577,75

O polis ihraç edildi

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Vekili, Kobani olayları esnasında kasten istihbarat sakladığı gerekçesiyle ihraç edildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-08 22:22:35

O polis ihraç edildi

Kobani olaylarının başladığı Eylül 2014 tarihinde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne vekalet eden Mustafa B., kasten istihbarat gizleyerek zafiyet oluşturduğu, kasten bilgi akışını aksattığı, bu yüzden görevli personelin, Suruç ilçesinde olaylara müdahalede geciktiği gerekçesiyle açığa alınmıştı.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Adli soruşturmanın yanı sıra hakkında idari soruşturma da başlatılan Mustafa B., Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kuru tarafından meslekten ihraç edildi.

Mustafa B.'nin, 19-24 Eylül tarihleri arasında Kobani olayları ile ilgili meydana gelen gelişmeleri İstihbarat Daire Başkanlığı'na aktarmasına rağmen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, terörle Mücadele gibi ilgili Şube müdürlükleri ve ilçe emniyet müdürlüğü gibi şube ve birimlere iç dağıtımı yapmadığı ileri sürülmüştü. Bu nedenle Şanlıurfa iline gelenlerin eylem amaçlı geldiği bilgisinin geç öğrenilmesine, gelenlerin kente girmesinin önlenmesinde geç kalınmasına ve kentte ve ülke genelinde Kobani olayların büyümesine neden olduğu gerekçesiyle Mustafa B. hakkında soruşma başlatılmıştı.

Haber Ara