Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

O IŞİD'li Kayseri'de yakalandı!

İnfaz görüntülerini internette yayınlanıp canlı olarak yakalanan ilk IŞİD üyesi Abdulkhaleq Abdulqader Ali'nin sorgusu sürüyor. Parmak izi alınması için Emniyet'e getirilen Ali'nin son hali de fotoğraflandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-09 11:45:58

O IŞİD'li Kayseri'de yakalandı!

IŞİD'in yayınladığı infaz görüntülerinde öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman'ı kafasına silahla ateş ederek öldüren ve görüntülerin sosyal medyada yayınlandığı Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Ali parmak izi alınması için Melikgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Parmak izinin alınmasının ardından IŞİD'li, sorgulanmak üzere tekrar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ali'nin son hali de fotoğraflandı.

7-(2)

KAYSERİ'DE YAKALANMIŞTI

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 2016 yılında IŞİD üyelerinden aldığı talimatla IŞİD'e muhalif olan öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman'ın kafasına silahla ateş ederek infaz eden ve bu infaz görüntülerini sosyal medyadan yayan Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Ali'nin yasadışı yollardan ülkeye giriş yaptığı ve Kayseri'ye geldiğini belirleyerek operasyon başlatmıştı.

Yapılan operasyon kapsamında IŞİD'li polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucu yakalanmıştı. Operasyonu genişleten ekipler örgüt üyesiyle bağlantılı olduğu belirlenen Yusuf Mustafa, Sabir Kurdi ve Mohammed Khurais'i yakalayarak, gözaltına almıştı. Abdulkhaleq Abdulqader Ali'nin, infaz görüntüleri internette yayınlanıp canlı olarak yakalanan ilk IŞİD üyesi olduğu öğrenildi.

Haber Ara