Dolar

32,3331

Euro

35,1182

Altın

2.302,25

Bist

9.079,97

O iddiaya Türkiye'den yalanlama

AFP haber ajansı, Türk tanklarının Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçlerinin kontrolündeki bir köyü vurduğunu iddia etti. Söz konusu haberin ardından YPG, Türkiye'den 'saldırıları durdurmasını' istedi. Türk Dışişleri ise Türkiye'nin Suriye'deki bir köyü bombaladığına ilişkin iddiaları yalanladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-27 12:35:02

O iddiaya Türkiye'den yalanlama

Ajans, Halep vilayetindeki Zor Mağar köyünün gece saatlerinde vurulduğuna dair iddiasını Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdı. AFP, Türkiye sınırındaki Cerablus kasabasının doğusundaki köyün, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kontrolünde olduğunu belirtti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, olayda, YPG ile birlikte IŞİD'e karşı savaşan bir gruptan dört kişinin yaralandığını bildirdi.

Olayın ardından bir açıklama yayımlayan YPG, Türkiye'ye "saldırıları durdurması" için çağrıda bulundu. Reuters'ın haberine göre, açıklamada, sınır hattından top atışı yapan Türk tanklarının, "teröristler" yerine YPG mevzilerini vurduğu öne sürüldü.

TÜRK YETKİLİ: DOĞRU DEĞİL

Reuters'a konuşan bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Türkiye'nin Suriye'deki bir köyü bombaladığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti.

Haber Ara