Dolar

32,5998

Euro

34,8565

Altın

2.494,74

Bist

9.542,85

O bölge Husilerden temizlendi

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri, Aden'e bağlı Hurmekser bölgesinin Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından temizlendiğini açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 11:20:43

O bölge Husilerden temizlendi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Halk Direnişi Güçleri sözcüsü Ali el-Ahmedi yaptığı yazılı açıklamada, Hurmekser bölgesinin Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından temizlendiğini, bölgede kontrol noktalarının oluşturulduğunu, direniş güçlerinin Kreyter ve El-Mualla kentlerine doğru ilerlemek istediğini belirtti.

Kreyter bölgesinde aralıklı olarak çatışmaların yaşandığını, direniş güçlerinin bazı bölgelerde ilerleme kaydettiğini ifade eden Ahmedi, El-Mualla ve et-Tevahi'nin kaçakların sığınağı haline geldiğini dile getirdi.

Hadi, "Altın Ok" operasyonunu denetliyor

Öte yandan Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından, Aden kentinin Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından kurtarılması için başlatılan "Altın Ok" adı verilen operasyonu bizzat denetlediğini açıkladı.

Paylaştığı fotoğrafında Yemen'in geleneksel kıyafetleri içerisinde görülen Hadi, operasyonları Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin Ortak Operasyon odasından anbean takip ettiğini kaydetti.

Halk Direnişi Güçleri, ordu birliklerinin katılımı ve Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçlerinin desteğiyle başlatılan "Altın Ok" adı verilen operasyon sonucu Hurmekser'deki Aden uluslararası havalimanının yanı sıra Hurmekser sahil yolu ve el-Ariş bölgesinde kontrolü sağladıklarını belirtmişti.

Haber Ara