Dolar

32,5737

Euro

35,0006

Altın

2.432,79

Bist

9.753,97

Nusra Cephesi kurucusu Hama'dan İsrail'in Suriye saldırısına destek

Nusra Cephesi'nin kurucularından olan ve şu anda örgüt ile bir bağı kalmadığı bilinen Yahya Hama, Twitter hesabından İsrail'in önceki gün Suriye'deki İran hedeflerine yönelik saldırılarına destek verdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-13 08:55:37

Nusra Cephesi kurucusu Hama'dan İsrail'in Suriye saldırısına destek

TIMETURK | ÇEVİRİ

El Kaide'nin Suriye uzantısı Nusra Cephesinin kurucu isimlerinden olan Yahya Hama, Cumartesi günü İsrail'in Suriye'deki İran hedeflerini vurmasını övgüyle karşıladı. HAma'nın Nusra cephesi'nden ayrıldığı biliniyor.

"İSRAİL DAHA FAZLASINI YAPSIN"

Israel National News'n haberine göre El Hama, attığı tweet'te "Suriye'de İran ve rejime karşı İsrail tarafından yapılan hava ve kara bombardımanlarını içtenlikle karşılıyoruz ve daha fazlasını yapmalarını istiyoruz. İsrail'e İran'ın Suriye'ye müdahalesine sessiz kalmanız sizin karşınıza çıkacak. Bu kaçınılmaz. Köklerini kazımka için acele edin" dedi. Hama, "İran, İsrail'in öncesinde insansız hava aracı sahasını vuracağını söylemesine rağmen İsrail'e bir drone gönderdi ve onların hava sahasını ihlal etti” diye yazdı.

TWEETİ KİM ATTI?

Söz konusu tweetler "@asseraaalsham" hesabından yazıldı. Hesap ise Nusra Cephesi kurucularından Yahya Hama'ya ait ve Hama'nın herhnagi bir fotoğrafı bulunmuyor. Fakat söz konusu haberi yapan İSrail baısnında HAma yerine Yahya Hamawi'nin adı ve resmi kullanıldı.

BAR: GELİŞMİŞ BİR İHA MODELİYDİ

İsrail Hava Güçleri Genel Kurmay Başkanı Tomer Bar ise “İran dronu çok gelişmiş bir modeldi. Bir buçuk dakika kadar İsrail hava sahasında kaldı” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusundan önceki gün yapılan açıklamada, Suriye'de bulunan "İran hedeflerine" saldırı düzenlerken jetlerinin uçaksavar ateşiyle hedef alındığı ve bir F-16'nın düştüğü bildirilmişti.

Olay ise 2011'de Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana ve Suriye'ye İsrail tarafından yapılan 1982 operasyonundan beri en ciddi olay olarak adlandırılıyor.

1982'DE NE OLDU?

İsrail-Lübnan arasında 1982 yılında yapılan savaşta Suriye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile Hava Savunma Sistemlerinin tamamına yakını İsrail savaş uçakları tarafından imha edildi. Suriye yaşanılan bu faciadan sonra hava savunma altyapısını geliştirmek için büyük çaba sarf etti.

 

Haber Ara