Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Nurmagomedov: Ben rol model değilim; rol modelimiz Allah’ın elçisi Hz. Muhammed

‘Rol model’ olarak tanımlanmayı karşı çıkan dünyaca ünlü yakın dövüş sporcusu Dağıstanlı Habib Nurmagomedov, “Ben bir Müslümanım ve dinimize inanan biri olarak, izlememiz gereken bir rol modelimiz var, bu da Allah’ın elçisi Hz. Muhammed” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-07 11:18:36

Nurmagomedov: Ben rol model değilim; rol modelimiz Allah’ın elçisi Hz. Muhammed

image_1920x_5cf42f1c5ef31

‘Rol model' olarak tanımlanmayı karşı çıkan dünyaca ünlü yakın dövüş sporcusu Habib Nurmagomedov, “Ben bir Müslümanım ve dinimize inanan biri olarak, izlememiz gereken bir rol modelimiz var, bu da Allah'ın elçisi Hz. Muhammed” dedi.

İslam Ümmetinin bir örneği olduğunu belirten karma dövüşte hafif siklet dünya şampiyonu olan Dağıstan doğumlu Rus sporcu Habib Nurmagomedov, "ulus modeli" olarak tanımlanmayı reddetti.

Nurmagomedov, ‘Instagram' resmi hesabından paylaştığı bir yazıda şöyle dedi:
"Keşfettiğim en büyük olumsuz şey, insanların beni 'rol model' olarak düşünmeleri, görmeleri. Şahsen ben rol model değilim ve asla böyle olmak istemiyorum. Ben bir Müslümanım ve dinimize inanan biri olarak, izlememiz gereken bir rol modelimiz var, bu da Allah'ın elçisi Hz. Muhammed. Beni veya başka bir ünlü sporcuyu ya da her hangi bir ünlüyü örnek almak, ya da takip etmek yerine Hz. Muhammed'in hayatı en güzel örnek. O'nu örnek alın."

NURMAGOMEDOV'UN İLGİNÇ ÖYKÜSÜ

Karma dövüşte hafif siklet dünya şampiyonu olan Dağıstan doğumlu, Avar kökenli ünlü Rusyalı sporcu Habib Nurmagomedov'un, son yılların en büyük sportif başarılarından birine imza attığından hiç kuşku yok. Peki bileği bükülemeyen, 31 yaşındaki UFC şampiyonunun hayatından hangi ilginç kesitleri az biliniyor? İşte Russia Beyond'un derlemesiyle Habib Nurmagomedov'a dair 6 enteresan bilgi: 

1. Nurmagomedov bir zamanlar Conor McGregor hayranı idi. Hatta iki sporcu, henüz ünlü olmadıkları 2014 yılında Twitter üzerinden iletişim kurarak bir araya gelmişti. Ne var ki karışık dövüş sanatları dünyasının iki yıldızı bugün adeta "kanlı bıçaklı". McGregor, ünvan maçını kaybetmeyi hala hazmedebilmiş değil. 

2. Bazı şeyler farklı gelişse, Habib Nurmagomedov gece kulübü fedaisi olabilirdi. Dağıstanlı sporcu üst üste yaşadığı iki ciddi sakatlığın ardından dövüşü bırakma noktasına geldi. 2014 ve 2015 yıllarında önce diz bağlarını koparan, sonra da kaburgasını kıran Nurmagomedov, ciddi ciddi bir gece kulübünde çalışma fikrini değerlendirmeye başladı. Ancak babası bu fikre karşı çıkarak kendisine destek oldu ve spora dönmesini sağladı.

3. Habib çocukluğuda bir yıldız adayı değildi. 5 yaşından beri mindere çıkan genç sporcu yıllarca bir yıldız ışığı vermedi ve katıldığı hiçbir müsabakada birinci olamadı. 13-14 yaşına kadar 5'incilikten öteye gidemeyen Nurmagomedov'un kariyeri karışık dövüş sanatlarına başlamasıyla birlikte değişti. 16 yaşında ilk kez bir yarışmada 3'üncü olan Habib'in birincilik için de çok beklemesi gerekmedi. 2008 yılına gelindiğinde artık vurduğunu deviren bir sporcuydu.

4. Dağıstanlı dövüşçü, ekonomi eğitimi gördü ve altı dil biliyor. Mahaçkale Finans ve Ekonomi Koleji'nden mezun olan 32 yaşındaki yıldız şu anda Moskova'da Plehanov Ekonomi Üniversitesi'ni bitirmek üzere. Ana dili Avarcanın yanı sıra, akrabalarından dolayı Kumıkça bilen Nurmagomedov Rusça, Türkçe ve İngilizce konuşabiliyor, Arapça okuyabiliyor.

5. Ünlü yıldız çok hızlı kilo alabiliyor ve aynı hızda zayıflayabiliyor. Bir keresinde vücut geliştirme sporu yaparak sadece iki haftada 20 kilo alan Habib, bir başka seferde de üç buçuk aylık sürede 35 kilodan kurtuldu.

6. Nurmagomedov, kendi köyünden Patimat adlı bir kızla evlendi. Kızlık soyadı da Nurmagomedova olan eşi ünlü sporcunun aynı zamanda uzaktan akrabası. . Düğünde eşinin yüzünü peçe ile kapatıp fotoğrafının çekilmesine izin vermemesi de dikkati çekmişti. 

Haber Ara