Dolar

32,3826

Euro

35,0570

Altın

2.325,61

Bist

9.092,99

Nuri Bilge Ceylan kimdir?

Türk film yönetmeni, senarist ve fotoğraf sanatçısı Nuri Bilge Ceylan... Nuri Bilge Ceylan kimdir? İşte Nuri Bilge Ceylan'ın biyografisi

2 Yıl Önce Güncellendi

2021-12-20 20:05:47

Nuri Bilge Ceylan kimdir?

Nuri Bilge Ceylan 26 Ocak 1959'da İstanbul Bakırköy'de dünyaya geldi. Çocukluğunu babasının memleketi olan Çanakkale'de geçirmiştir. Sonrasında ablasıyla birlikte eğitimine başlamak için İstanbul'a gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve liseyi Bakırköy'de okumuştur. 1978 senesinde Boğaziçi Üniversitesi Elektirik Mühendisliğini kazanmıştır. Aynı zamanda seçmeli olarak sinema dersleri de almıştır. Mezuniyetinden sonra askere giderek Ankara Mamak'ta vatani görevini yapmıştır. Askerliğini bitirince geçimini sağlamak için fotoğrafçılıkla uğraşmıştır.

Öte yandan Mimar Sinan Üniversitesi'nde de sinema bölümüne devam etmiştir. Yakın arkadaşı Mehmet Eryılmaz'ın çektiği bir kısa filmde oynayarak sektörde tecrübe kazanmıştır. Sonrasında ilk kısa filmi olan Koza'yı çekmiştir. 1995 senesinde film Cannes'da ödül amıştır. Ayrıca Cannes Film Festivali'nde ödül alan ilk Türk kısa filmi olmuştur. Hemen sonrasında çektiği Kasaba, Mayıs Sıkıntısı, Uzak gibi projelerle adından sıkça söz ettirmiştir. Ünlü yönetmen yaptığı filmler ile birçok ödüle layık görülmüştür. Yönetmenliğin dışında fotoğrafçılık, oyunculuk ve yazarlık yapmayı da sürdürmüştür. Nuri Bilge Ceylan ilk evliliğini Aylin Ünaldı ile yapmıştır. Fakat ilerleyen zamanlarda anlaşamayarak boşanmışlardır. İkinci evliliğini Ebru Ceylan ile gerçekleştirmiş ve bu birliktelikten Ayaz adında bir çocukları olmuştur.

FİLMLERİ

- Koza

- Kasaba

- Mayıs Sıkıntısı

- Uzak

- İklimler

- Üç Maymun

- Bir Zamanlar Anadolu'da

- Kış Uykusu

- Ahlat Ağacı

Nuri Bilge Ceylan kimdir ne iş yapar?

Nuri Bilge Ceylan, Türk yönetmen, senarist ve fotoğrafçı. 1998 yılından itibaren çektiği uzun metrajlı filmler ile birçok ödül kazanmış ve uluslararası alanda tanınmıştır.
 

Nuri Bilge Ceylan hangi köylü?

26 Ocak 1959 yılında İstanbul, Bakırköy'de doğan Nuri Bilge Ceylan'ın çocukluğu baba memleketi olan Çanakkale, Yenice'de geçer.

Nuri Bilge Ceylan Kimdir Kısaca Hayatı?

Nuri Bilge Ceylan, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi'nde iki sene sinema eğitimi gördü. ... Film, Berlin Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde gösterilmişti.
 
 
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara