Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

Numan Kurtulmuş'tan Rakka açıklaması

ABD ile görüşmeleri devam ettirdiklerini belirten Numan Kurtulmuş, operasyonun YPG ile başlıyor olmasına tepki gösterdi ve bu yanlış bir adımdır dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-07 13:30:57

Numan Kurtulmuş'tan Rakka açıklaması

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın açıklaması düzenleyen Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'nina çıklaması ile başladığı duyurulan Rakka Operasyonu'na dair bir soruyu yanıtlayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

Amerikalılar da görüyor ve kabul ediyorlar ki Rakka Operasyonu uzun zaman alacak. Musul ya da Rakka'da önemli çizgileirmizden biri meştuiyet sorunudur. Meşruiyet eli silahlı gruplarla sağlanmaz. Dolayısıyla Amerikalıların elinde sonunda bu gerçeği göreceklerini zannediyorum. Bu anlamda biz görüşlerimizi belirtiyoruz ve Rakka'da da Arap olmayan ve o şehre ait olmayan unsurların ABD'nin de aleyhine olacağını söylüyoruz. Bu yol çıkmaz yoldur, yanlış yoldur.

"YA YÖNETİME EL KOYARLARSA..."

Kurtulmuş'a PYG'nin yönetime el koyması durumunda Türkiye'nin nasıl bir tavır alacağı da soruldu. Kurtulmuş "Rakka'da demografiyi değiştirecek bir operasyon yapılmayacağını ümit ediyoruz" dedi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara